indyk - 7266 przepisów (strona:93/485)

Sałatka z kaszą gryczaną, gotowanym indykiem, awokado i fetą 64

oliwy 2 łyżki soku z cytryny  2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób wykonania: Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Studzimy. Mięso z indyka, obrane awokado oraz ser feta kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Ręcznym blenderem miksujemy oliwę, sok z cytryny, pomidory suszone oraz koper. Do miski wrzucamy listki szpinaku, indyka, fetę

Qchnia po prostu
Sałatka z makaronu orzo, indyka i pesto z awokado 76

Składniki: 250 g makaronu orzo 300 g gotowanej piersi z indyka 1/2 papryczki chilli garść świeżej bazylii Pesto: 2 szt. dojrzałego awokado 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka listków świeżego tymianku (ewentualnie suszonego) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki tartego parmezanu lub sera grana padano 1/2 papryczki chilli 50 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy(...)dente, studzimy. Mięso z indyka kroimy w kostkę. Pesto: Pietruszkę, tymianek, cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki, czosnek, parmezan, oliwę oraz sól i pieprz wrzucamy do kielicha blendera. Miksujemy na gładką pastę. Następnie dodajemy papryczkę chilli oraz miąższ awokado. Krótko miksujemy, tak aby w pesto pyły wyczuwalne drobne kawałki awokado i papryczki. Makaron, mięso oraz pesto mieszamy ze sobą. Wierzch sałatki

Qchnia po prostu
Kotlety siekane „szarpańce” 4111

imprezowych hitów jest banalnie prosty. Kotlety siekane czasem inaczej są nazywane jako „szarpańce”. Są różne warianty tej potrawy, której bazą jest pierś z kurczaka bądź pierś z indyka pokrojona na bardzo drobne kawałki. Dodatkowo dodaje się jajka, mąkę oraz różnorodne składniki. W mojej wersji jest sporo warzyw, ponieważ znajduje się papryka, kukurydza, koperek, jednak są wersje, gdzie znajdziemy(...)ciepło, ale również zabieram na zimno do pracy na II śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety siekane „szarpańce” -Składniki 1 duża podwójna pierś z kurczaka bądź pierś z indyka (około 800 g) czerwona papryka puszka kukurydzy konserwowej pęczek szczypiorku bądź pęczek koperku biała część pora 200 g ostrego i twardego sera 4 średnie jajka 4 czubate łyżki mąki pszennej

To Musisz Wiedzieć
Piers z indyka w ajwarze z wolnowaru 88

Pierś z indyka rzadko jest wybierana jako pieczeń na obiad, bo większość z nas kojarzy je jako mięso suche i średnio smaczne, chociaż bardzo zdrowe. Tymczasem pierś z indyka z wolnowaru w miksie przypraw z ajwarem to naprawdę idealne rozwiązanie nie tylko na niedzielny obiad. Pierś wychodzi miękka i soczysta dzięki długiego wolnowarzeniu, a dodatek bałkańskiej pasty ajwaru powoduje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa jarzynowa z curry i mleczkiem kokosowym 92

Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego 2 golonki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 mały kalafior 1 mała cukinia 200 g fasolki szparagowej (mieszanej żółtej i zielonej) 1 litr przecieru pomidorowego (  przepis  ) lub 400 g passaty 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżeczki curry sól(...)natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Do dużego garnka wlewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy surowe mięso z indyka. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny. Fasolkę kroimy na 2 cm kawałki, kalafiora dzielimy na małe różyczki, cukinię, marchew, pietruszkę oraz selera kroimy w kostkę (kostka z cukinii powinna być nieco większa). Odławiamy ugotowane mięso

Qchnia po prostu
Chaczapuri z indykiem 340

blatu) 150 ml wody 200 g jogurtu naturalnego 20 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soli Nadzienie: 200 g mięsa z piersi indyka 1,5 łyżka przyprawy Gyros 2 łyżki oleju 200 g sera feta 200 g sera żółtego 4 jajka Sposób wykonania: Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy cukrem i mieszamy do momentu(...)ręką ciasto (dodajemy mąkę jeśli jest za rzadkie i klei się do ręki). Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie kroimy mięso z indyka w małą kostkę, następnie dodajemy do niego przyprawę gyros oraz olej. Mieszamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki, fetę kruszymy na mniejsze kawałki. Piekarnik

Qchnia po prostu
Polędwiczki w sosie kurkowym 56

polecam Wam kilka moich ulubionych z mięsem: gratin ziemniaczane polędwiczki z szynką parmeńską Kotlety mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kurczak caprese Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Sznycel z indyka Gulasz z indyka Makaron Boeuf Strogonow Pieczona polędwica wieprzowa Kotlety mielone z mozzarellą Placek po węgiersku Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami POLĘDWICZKI W SOSIE KURKOWYM Przygotowanie

nietylkopasta.pl
zapiekanka ziemniaczana z mięsem,serem... 61

Składniki:   ziemniaki 1,5 kg, sznycle z indyka 5 sztuk opakowanie, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona i biała 4 sztuki, papryka ostra 1 łyżeczka + papryka słodka 1 łyżeczka, tymianek 2 łyżki, ser żółty 150 gram plastry opakowanie marynata: olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok z cytryny 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, ząbki czosnku 4 sztuki, pieprz czarny 1 łyżeczka(...)Mięso z indyka na kotlety przekroić na cienkie kawałki, delikatnie rozbić tłuczkiem, włożyć do marynaty z czosnkiem na kilka godzin. Ziemniaki ugotować w łupinach (gotuję w szybkowarze 25 minut), wystudzone ziemniaki o obrać i pokroić w talarki, obrane cebule pokroić w talarki i wymieszać z 1/2 łyżeczki cukru.   Formę 30x25 cm wysmarować olejem, wsypać na dno pokrojone cebule, ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety drobiowo warzywne 46

Konefka lubi i mnóstwo warzywków, żeby Króliś doświadczalny nie darł japy, że On tego nie będzie jadł. Kotlety przez Królisia zaakceptowane też z tego powodu, ze mieso było z indyka, a to jedno z niewielu mięs, jakie Króliś akceptuje. Konefka zapunktowała podwójnie, bo dużo warzywów. Za dużo nawet do kotletów, bo Konefka jak zwykle narobiła dla wszystkich sasiadów i reszta(...)Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time: 30 mins Czas całkowity / Total time: 1 hr Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 450 g mielonego mięsa z indyka 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/ 2 pora pokrojonego w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 pomarańczowa papryka pokrojona w kostkę

Spice things up

Proponowane wyszukiwania