Surowiec: -800 g udziec indyka -400 g pierś z kurczaka Przyprawy i materiały pomocnicze: .-sól 16-18 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -czosnek świeży 2-3 ząbki zgniecione przez praskę/kg -czubata łyżeczka żelatyny -lub 2-3 łyżki zmielonych ugotowanych skórek wieprzowych.Ja dałem skórki. - szynkowar z wkładem 1.5 kg Wykonanie: Kupione mięso myjemy pod bieżącą woda. Pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku 8-10 i posolić według wagi udziec z indyka pociąć w kawałki jak leci i posolić według wagi,...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.