Udziec z indyka i pierś kurczaka

Udziec z indyka i pierś kurczaka

Surowiec: -800 g udziec indyka -400 g pierś z kurczaka Przyprawy i materiały pomocnicze: .-sól 16-18 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -czosnek świeży 2-3 ząbki zgniecione przez praskę/kg -czubata łyżeczka żelatyny -lub 2-3 łyżki zmielonych  ugotowanych  skórek wieprzowych.Ja dałem skórki. - szynkowar z wkładem 1.5 kg Wykonanie: Kupione mięso myjemy pod bieżącą woda. Pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku 8-10 i posolić według wagi udziec z indyka  pociąć w kawałki  jak leci i posolić według wagi,...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.