Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku
Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku
Rogale, bułki, bułeczki z marmoladą, serem, owocami, makiem… i nie tylko. Z tego przepisu wychodzą najlepsze wypieki drożdżowe. Można piec z nadzieniem lub bez, wykorzystać na chałki, placki, makowce – do wyboru. Ciasto na niedzielę wraca z tematem „ Domowe pieczywo wypiekam sam !”. Ja upiekłam rogale drożdżowe z mlekiem w proszku. Składniki: - 1 kg mąki (typ 00) manitoba/Very Strong White Bread Flour – canadian wheat for the perfect loaf - 480 ml ciepłej wody - 12 łyżeczek cukru - 2 łyżeczki soli - 4 łyż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rogale, drożdżowe, chleb, ciasto, pieczywo, bułki, placki, śniadania, mak, ciasto na niedziele, rogaliki drożdżowe, bułka pszenna, owsianka, kolacja, makowce, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z makiem, placek z serem, ciasto orkiszowe, chleb mieszany, chleb na drożdżach
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję