stek - 1671 przepisów (strona:47/112)

Steki w w marynacie z whiskey 168

takiego mięsa można dostać ślinotoku. To porządny kawałek dobrej, sezonowanej wołowiny. A dobrze przygotowane mięso jest soczyste, kruche i pyszne. Tym razem zamiast tylko dodania soli i pieprzu zamarynowałam steki w marynacie z whisky (pomysł od Karo in the kitchen). Powiem tylko tyle, że to była petarda. Mięso było idealne, kruche pyszne fantastyczne. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 235

ochotę możemy dodać do naszego sosu odrobinę ziół prowansalskich albo koperku. Zioła te urozmaicą smak tego dodatku. Taki sos idealnie pasuje do karkówki z grilla albo soczystego, średnio wysmażonego steku :) Spróbujcie… smacznego! Artykuł Dietetyczny sos czosnkowy do grilla pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu 108

każdej strony, nie dodając już żadnego tłuszczu. Rybę podawać z sałatką, całe danie lekko skropić sokiem z cytryny i raz jeszcze całość oprószyć pieprzem. To jest pyszne! Artykuł Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Świeży tuńczyk z grilla 209

Tuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do łososia norweskiego, a prostota przyrządzenia powinna Was zachęcić do kupna świeżej ryby. Wystarczy sok z cytryny, odrobina soli i świeżo zmielony pieprz. Dodatki też będą!, półchrupki cheddar, filetowane winogrono czy też świeży tymianek :). Tuńczyk

Kuchnia PROzdrowotna
Rump Steak - Rumsztyk w rozmarynie, czosnku i czerwonym pieprzu na maśle 118

oliwek  sól morska Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem, pieprzem, oprószyć delikatnie solą morską, odstawić na 20 minut.  Rozgrzać patelnię, położyć na niej stek, dodać masło, smażyć po 2 minuty na każdą stronę, polewając w międzyczasie masełkiem z patelni. Odstawić do odpoczynku. Podawać z bagietką i ulubioną sałatą. Gwarancją przyjemności w jedzeniu jest zawsze najwyższa

Wino Francja Kuchnia
Medalion wołowy z sosem pieprzowym i pieczonymi warzywami 145

dobrze rozgrzaną ułożyć medaliony, oprószyć sol ą i pieprzem, smażyć przez półtorej minuty na jednej stronie do uzyskania stopnia medium rare (à point). W międzyczasie dodać masło. Przełożyć steki na talerz. Do patelni wrzucić posiekaną jedną szalotkę i czosnek oraz lekko obtłuczone ziarna pieprzu, podsmażyć całość, podlać winem, oprószyć 1 szczyptą soli morskiej, zdeglasować, na koniec dodać śmietankę. Z talerza

Wino Francja Kuchnia
ogórki w zalewie z przyprawą do steków 128

ogórki wraz z cebulką do wyparzonych słoików. Na wierzch wkładamy po kawałku selera. składniki na zalewę: 500 ml octu 1000 ml wody 3 szkl cukru 1 łyżeczka przyprawy do steków 1 łyżeczka ziela angielskiego 1 łyżeczka białej gorczycy liść laurowy wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Gotową zalewą zalewamy ogórki w słoikach, zakręcamy. Pasteryzujemy. (inspiracja z przepisu Joanny

Domowy Smak Jedzenia
Stek z tuńczyka 139

Corner by "jagodzianka" Tuńczyk zawiera kwasy omega-3 . Kwasy omega-3 wykazują działanie przeciwzapalne, dzięki czemu są wykorzystywane w leczeniu i profilaktyce wielu różnych … Przeczytaj cały artykuł Post Stek z tuńczyka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Stek na aromatycznych grilowanych warzywach w towarzystwie ciabaty 177

było kolorowe, pełne aromatu, różnych struktur, konsystencji. Udało się danie jest bardzo aromatyczne zjada się jedną porcję i zaraz się chce następną.....Jedną z moich ulubionych potraw jest stek wołowy medium zajadany najczęściej z frytkami a ja szukałam czegoś innego. Oto moja propozycja podania steka :) SKŁADNIKI : danie na 2-3 osoby przepis autorski bułka ciabata 2 szt polędwica wołowa

Basia w kuchni
Polędwica wieprzowa smażona 194

Polędwica wieprzowa marynowana była 2 dni w marynacie z oliwy, sosu sojowego, sosu sweet chili, świeżego tymianku i soli ziołowej i usmażona w postaci steków. Przygotowywania różnych gatunków mięsa uczyliśmy się z Piotrkiem od Roberta Sowy i Marcina Budynka na warsztatach mięsnych organizowanych przez portal „Polska Gotuje. Polędwica wieprzowa smażona! To jest naprawdę smaczne, to doskonała przystawka na elegancką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na niedzielny obiad: Pieczony kurczak z ziołami, pieczone ziemniaki i sałatka z sezonowych warzyw 17

elegancki obiad z pewnością sprawi, że niedzielne spotkania z rodziną staną się jeszcze bardziej wyjątkowe. Smacznego! Oto kilka innych przepisów na niedzielny obiad, które mogą Ci się spodobać: Steki schabowe z kością Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym na białym winie Chrupiące skrzydełka z kurczaka w miodowo-czosnkowej glazurze Polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowym Cielęcina ze szparagami i sosem holenderskim KOTLETY

Moja Książka Kucharska
Przepis na chili con carne 17

mniej przepisów jest na dziczyznę... Od dziś to może się zmienić i mamy nadzieję, że Agnieszka natchnie Was i zrobicie Chili con carne, które jest zdecydowanie łatwiejsze niż zrobienie steka wołowego i na pewno wymaga mniej wprawy.        Zapraszamy na przepis na Chili Con Carne z mielonego mięsa wołowego.   Mariusz i Agnieszka   Link do filmu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Faszerowane bataty z mięsem w stylu Tex-Mex 25

kwaśnej śmietany tu mamy gęsty, kremowy jogurt naturalny. Całość posypana jest symboliczną ilością sera cheddar. Sprawdź też inne przepisy na obiad z piekarnika: Shoarma z kurczaka z piekarnika Stek z kalafiora z piekarnika Lasagne ze szpinakiem Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo i mozzarellą Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami Zapiekany kurczak po grecku Drukuj Pieczone faszerowane bataty

Na-talerzu.pl
Kreatywne sałatki na grilla - idealne dodatki do letniego barbeque 28

wiesz, że sałatki mogą być równie ekscytujące jak sama uczta z grilla? Przyjęcia na świeżym powietrzu, zwłaszcza te z grillem w roli głównej, kojarzą się przede wszystkim z soczystymi stekami, kiełbaskami syczącymi nad rozżarzonymi węglami czy aromatycznymi szaszłykami. Jednak żadne grillowanie nie byłoby pełne bez odpowiednio dobranych dodatków. Właśnie tutaj na scenę wkraczają sałatki – nie tylko dodają lekkości i świeżości

Moja Książka Kucharska
KONFITURA POMARAŃCZOWA 22

MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   Konfitura pomarańczowa: – to dodatek który warto mieć lodówce – zmienia dania w smakowe

globuskulinarny