Wieprzowina z borowikami i puree z rzepy

Wieprzowina z borowikami i puree z rzepy

Wieprzowina z borowikami i puree z rzepy

Dziś kolacja w rustykalnym stylu. Dla 2 osób: 1 rzepa 2 łyżki śmietany 12%  200g wieprzowiny(ja miałam steki z baleronu) Garść suszonych borowików Łyżka masła 2 łyżki śmietany 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku Tymianek, sól I pieprz Rzepę kroimi w kostkę I gotujemy tak jak ziemniaki w osolonej wodzie. Suszone grzyby zalewamy ok 1/2 litra wrzątku I zostawiamy pod przykryciem na ok 10minut. Mięso smażymy przez chwilę. Dorzucamy cebulę I czosnek. Chwilkę dusimy. Podlewamy wodą razem z grzybami. Dodajemy tymianek I reduk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.