Steki z polędwicy w sosie grzybowym - steki z polędwicy z jelenia

Steki z polędwicy w sosie grzybowym - steki z polędwicy z jelenia

Steki z polędwicy w sosie grzybowym - steki z polędwicy z jelenia

600 g polędwicy (wołowej lub z jelenia), 50 g suszonych grzybów (u mnie prawdziwki i podgrzybki), 1 – 2 cebule, pieprz świeżo zmielony, sól, cukier, sok z cytryny, masło i olej do smażenia, Cebulę pokroić w półplasterki. Podsmażyć na maśle dodając szczyptę soli i cukru. Dodać rozdrobnione suszone grzyby, przesmażyć. Wlać trochę wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Polędwicę pokroić na grube plastry, rozgnieść je dłonią (nie używać tłuczka do mięsa). Smażyć na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.