RIB EYE STEAK – stek z antrykotu

RIB EYE STEAK – stek z antrykotu

RIB EYE STEAK – stek z antrykotu

3 steki z antrykotu - rib eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na talerz i odczekać około 5 minut. Ja podałam z chipsami z topinambura i cebulą ze śliwkami. 300 g cebuli czerwonej, 400 g śliwek*, 2 łyżki oliwy, sok z 1/4 cytryny, sól, miód lipowy, 2 ziarna kardamonu (nie torebki tylko ziarenka), Cebulę pokroić w półplasterki, poddusić na oliwie 3-4 minuty. Dodać śliwki, zmielony... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.