Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym

Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym

Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym

Pierogi piemonckie nie są zwykłymi pierogami. Są to pierogi z żółtkiem, które rozpływa się na talerzu po rozcięciu pieroga tworząc wraz z farszem niesamowicie aksamitny sos do pieroga. We Włoszech nazywa się je agnolotti piemontesi . Delikatny farsz z ricotty i szpinaku z palonym masłem z dodatkiem rozmarynu o orzechowym posmaku łączy się z kremowym żółtkiem tworząc na talerzu coś, czego trzeba spróbować przynajmniej raz w życiu. Składniki: ciasto: – 250g mąki – 200ml śmietany 18% – sól &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pociąg Do Kuchni

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PociagDoKuchniPociagDoKuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, szpinak, ciasto, tarta, grzyby, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, curry, orzechy, gruszka, sosy, szynka, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, makarony, przystawki, makaron, masło orzechowe, ciasto z białek , makaron ze szpinakiem, sos do makaronu, ciasto z orzechami, sos z grzybów , pizza na patelnie, szynka gotowana, ciasto z gruszkami

Inne przepisy z Pociąg Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.