Pieczona tortilla, czyli omlet po hiszpańsku

Pieczona tortilla, czyli omlet po hiszpańsku

Pieczona tortilla, czyli omlet po hiszpańsku

Hiszpańską tortillę można zrobić na patelni, albo upiec w piekarniku. Polecamy drugą metodę, tym bardziej, że wymaga o wiele mniej pracy. Czas: 50-60 minut Poziom trudności: Łatwe Liczna porcji: 2 duże Ziemniaki, cebula, jajka, ser – to właściwie wszystko, czego potrzeba do zrobienia hiszpańskiej tortilli. Jak to się dzieje, że z kilku zwykłych składników można wyczarować niezwykłe danie? Tak to już jest w prostą, wiejską kuchnią, której reprezentantem jest właśnie tortilla, potrawa robiona z tego co jest pod ręk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, tortilla, szpinak, chorizo, tarta, pieczone ziemniaki, omlet, obiad, kapustą, zapiekanka, zapiekanki, bez pieczenia, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.