Kurczak grillowany w balsamico i musztardzie

Kurczak grillowany w balsamico i musztardzie

Kurczak grillowany w balsamico i musztardzie

Przepis na : obiad

Wiele razy próbowałam zrobić dobrego kurczaka z grilla – dobrego, znaczy chrupiącego na zewnątrz i soczystego w środku. Ostatnio postanowiłam zaeksperymentować i zamarynowałam pierś z kurczaka w marynacie, którą przygotowuję do steków. Udało się! Kurczak był pyszny – soczysty i chrupiący, no i pięknie się przyrumienił na ruszcie. Składniki 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/3 szklanki octy balsamicznego 1/3 szklanki oliwy z oliwek łyżka musztardy miodowej 2 ząbki czosnku łyżka brązowego cukru płaska łyżeczka soli łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Anna Piątkowska-WełyczkoAnna Piątkowska-Wełyczko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, marynaty, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, chilli, pierś w marynacie, kurczak w marynacie, grill, uda z kurczaka, kurczak z czosnkiem, chrupiący kurczak, czosnek w ziołach, mięso, obiad, soczysta pierś z kurczaka, chrupiąca pierś z kurczaka, kurczak grillowany, stek z grilla

Inne przepisy z Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.