Krwawa Mary – doskonała marynata do mięsa czerwonego

Krwawa Mary – doskonała marynata do mięsa czerwonego

Krwawa Mary – doskonała marynata do mięsa czerwonego

W iększości z Nas Krw awą Mary kojarzy najczęściej z koktajlem alkoholowym przygotowywanym z soku pomidorowego, wódki i przypraw. Natomiast rzadko myślimy o niej jako o maryna cie do mięs. A jak się okazuje jest to całkiem dob ra marynata. Składniki: 180 ml sok u pomidorowy 90 ml wódki sól i pieprz 30 ml soku cytrynowego 1/2 łyżeczki sosu Worcestershire 2-3 krople sosu tabasco Przygotowanie: Marynatę przygotowujemy mieszając bardzo dokładnie wszystkie składniki. Powinna ona dokładnie przykrywać cały kawałek mięsa. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.