Chimichurri to słynny sos do steków wywodzący się z Argentyny, choć popularność zyskał już w zasadzie na całym świecie. Przygotowywany jest na bazie czosnku, chili i świeżych ziół, które grają tu główną rolę. Sos jest prosty do zrobienia i świetnie nadaje się do grillowanych mięs (w końcu mamy już sezon grilla, więc trzeba korzystać 😉) czy pieczonych pierogów, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do wędlin, ryb, owoców morza czy hummusu. Sos chimichurri - przepis Do przygotowania sosu będą Ci potrzebn... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...