Tortillę można zrobić na patelni, albo upiec w piekarniku. Pieczona tortilla jest łatwiejsza do zrobienia i wymaga połowę mniej pracy. Czas: 50-60 minut Poziom trudności: Łatwe Liczna porcji: 2 duże Ziemniaki, cebula, jajka, ser – to właściwie wszystko, czego potrzeba do zrobienia hiszpańskiej tortilli. Jak to się dzieje, że z kilku zwykłych składników można wyczarować niezwykłe danie? Tak to już jest w prostą, wiejską kuchnią, której reprezentantem jest właśnie pieczona tortilla, potrawa robiona z tego co je... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.