Uwielbiamy gołąbki, ale od tradycyjnych jeszcze bardziej te fałszywe. Raz że robi się je szybciej, a dwa ze można ich smak i skład zmieniać do woli
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszny karczek pieczony metoda najprostsza na świecie, czyli na soli. Nie trzeba go przyprawiać do tego wytapia się z niego duża część tłuszczu i wsiąka w
Bernika - moj kulinarny pamietnikNie wiem jak u was ale ja zawsze w lodowce mam zapas mięsa na gulasz. Jest to najczęściej łopatka, dzięki temu wiem, ze gdy w domu
Bernika - moj kulinarny pamietnikJeśli lubicie indyjskie smaki, solidna porcje mięsa z ziemniakami w pysznym, aromatycznym, pomidorowym sosie to to danie jest dla was idealne. Wystarczy trochę przypraw, mięso mielone
Bernika - moj kulinarny pamietnikZeszły weekend spędziłam w Warszawie na konkursie kulinarnym zorganizowanym przez firmę Unilever - Knorr z okazji 175 lecia tej marki. Spośród wszystkich zgłoszeń zostało wybranych 30 przepisów
Bernika - moj kulinarny pamietnikDobry kotlet nie jest zły prawda? Ale ile można jeść schabowe? Dlatego tym razem mięso na kotlety schabowe posłużyło mi do zrobienia pysznych bitek w piwie
Bernika - moj kulinarny pamietnikTego kurczaka pewnie znacie wiec nie będę się długo rozwodziła nad jego zaletami. Jest to jeden z tych przepisów, który jest niezawodny, który się zawsze udaje
Bernika - moj kulinarny pamietnikJaki jest wasz ulubiony sos do makaronu? Założę się, że to sos boloński i jak większość Polaków uwielbiacie go jeść ze spaghetti. Klasyka... tak by się
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy połączenie mięsa i mleka skondensowanego nie wydaje się wam szalone? Mnie kiedyś tak, ale gdy znalazłam ten przepis i zrobiłam go pierwszy raz to już
Bernika - moj kulinarny pamietnikPierwszy raz te gołąbki jadłam 12 lat temu, gdy w naszym domu przygotowała je goszcząca u nas Bułgarka pochodzenie tureckiego. Nigdy wcześniej ich nie jadłam dlatego
Bernika - moj kulinarny pamietnikzdecydowanie dla facetów, kawałek porządnego mięsa. Pyszna, mocno czosnkowa i majerankowa rolada idealna na kanapki. Do tego dodatek czegoś ostrzejszego np musztardy bądź papryki konserwowej i mamy genialne mięso do obiadu. Składniki : * koło 1,2 boczku surowego * pół główki czosnku * łyżka majeranku * sól , świeżo mielony pieprz, czerwona mielona słodka papryka Przygotowanie : Czosnek przecisnąć przez praskę, Boczek dobrze natrzeć
Magiczne Życie MartyU mnie w tym roku cukinii pod dostatkiem, więc jeszcze nie raz pokażę Wam dania z wykorzystaniem tego warzywa, dzisiaj tarta cukiniowa.Składniki:Ciasto:- 1
Zainspirowana w kuchniZamiast wędliny do kanapek bądź zamiast kanapek na drugie śniadanie polecam ten oto pasztet.Składniki:- 3 szklanki startej na tarce o grubych oczkach obranej cukinii ( ja
Zainspirowana w kuchniProste, szybkie, smaczne i tanie :)Składniki:- 2 laski kiełbasy cienkiej- 2 papryki zielone- 2 paryki żółte- 2 papryki czerwone (ilość papryki czerwonej zawsze uzależniam od ceny
Zainspirowana w kuchniMając jedną pomarańczę, cytrynę i kilka jabłek postanowiłam wymieszać wszystko i zrobić mix racuchowy :)Składniki:- 1 łyżka cukru- 1 cukier waniliowy- 4 łyżki cukru pudru- 1
Zainspirowana w kuchni