Aromatyczny pieczony boczek
Aromatyczny pieczony boczek
Przepis na : kolacja
Boczek to jedna z tradycyjnych polskich wędlin, często niedoceniana ze względu na jego tłustość. Ale wystarczy odpowiednio go przygotować by uzyskać fantastyczny smak, miękkiej z przyrumienioną skórką wędliny. Tak upieczony boczek smakuje od razu na ciepło, ale jeszcze lepiej na drugi dzień po schłodzeniu. Rodzaj przypraw można zmieniać w zależności od upodobań. Można tez zrobić go w postaci rolady. Na święta idealny.
Czytaj więcej » czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Najlepsze przepisy na Święta
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Suszone pomarańcze na choinkę
Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Autor
Bernika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, pieczony boczek, pieczenie, przepisy na święta, mięso na obiad, mięso, obiad, kolacja, roladki, mięsa pieczone
Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dodaj komentarz
Justyna Bąk,
26 listopada 2012 16:38:49muszę koniecznie spróbować, wygląda pysznie:)
Justyna Bąk,
26 listopada 2012 18:50:17Witam! Nominowałam Twój blog do Liebster Blog :) Zapraszam do siebie po szczegóły. Miłej zabawy! ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.com
mniami.mniam,
26 listopada 2012 20:59:48uwielbiam boczek, pyszny, aromatyczny!
Bernadeta,
26 listopada 2012 21:40:24dziekuje i pozdrawiam.
Marzena,
27 listopada 2012 00:26:39Mój M. bardzo by się ucieszył, wygląda bardzo apetycznie:-)
aga i kaja,
27 listopada 2012 00:41:38O tak zgadzamy się taki boczek smakuje rewelacyjnie :-) Dzięki za przypomnienie :-)
Izaa,
27 listopada 2012 17:48:13o rany jakie cudo :))) poprosze kilka plasterków na kanapkę
Bernadeta,
27 listopada 2012 20:20:33jakbym miala blizej to bym ci wyslala:)
5horizons,
4 grudnia 2012 10:05:15Wygląda przecudnie! Piekłaś go pod przykryciem?
Bernadeta,
4 grudnia 2012 18:22:48nie, pieklam na blaszce odkryty. dziekuje i pozdrawiam.
ulcia26,
8 grudnia 2012 11:08:06A u mnie właśnie się piecze boczek i pachnie pięknie:))
Anonymous,
4 marca 2013 13:14:21Nie wiedziałam, że upieczenie boczku jest takie proste! Upiekłam i zachwyciłam rodzinę. Mój syn wstawał w nocy i wyjadał Dziękuję za przepis
Bernadeta,
4 marca 2013 17:40:07a widzisz ciesze sie niezmiernie. pozdrawiam.
Anonymous,
14 kwietnia 2014 17:52:23Witam, czy termoobieg czy góra dół jesli odkryty?
Bernadeta,
14 kwietnia 2014 20:48:43ja piekę góra-dól, zawsze odkryty na blaszce.
Anonymous,
15 kwietnia 2014 14:45:29Super, dziękuję za odpowiedź, zrobię na święta, na pewno wyjdzie pychota, napiszę :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję