Karczek na soli pod musztardą francuską

Karczek na soli pod musztardą francuską

Karczek na soli pod musztardą francuską

Przepis na : obiad

Pyszny karczek pieczony metoda najprostsza na świecie, czyli na soli. Nie trzeba go przyprawiać do tego wytapia się z niego duża część tłuszczu i wsiąka w sol. Karczek jest aromatyczny, kruchy, soczysty, z fajna, musztardowa skorupka. Robię go od kilku lat jak tylko go zobaczyłam na Galerii Potraw. Co do mojej skorupki to troszeczkę mi się za bardzo podrumieniła, cóż chwila nieuwagi i tak jest, ale jak będziecie sobie pilnować to wyjdzie wam idealnie. A zdjęcia mało udane bo rodzina głodna przy stole s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 17 maja 2013 21:41:36

tez go robię co tu dużo mówic prosto, praktycznie bez pracy no i smacznie ;)))

Antenka, 18 maja 2013 21:05:26

pięknie upieczony kawał mięcha:)

livingwithPEPE Pepe Seter, 18 maja 2013 23:24:07

naprawdę zacny mięsa kawałek :) aż żal, że jutro niedziela i w dodatku Zielone Świątki i wszystko pozamykane bo chciałoby się zrobić ;) ale co się odwlecze to nie uciecze:) dzięki świetny przepisxoxohttp://livingwithpepe.blogspot.com/

Bernadeta, 20 maja 2013 00:02:02

tak pyszny i łatwy.

Bernadeta, 20 maja 2013 00:02:30

dziękuję, pozdrawiam.

Bernadeta, 20 maja 2013 00:02:58

tak to porządny obiad. dziekuje.