mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:108/704)

Pieczona rolada z boczku 219

Pozostając jeszcze chwile w tematach okołonoworocznych, karnawałowych pewnie u niejednej osoby z was w tym okresie odbędzie się jakieś fajne spotkanie, a może uroczysty obiad, czy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolady z udźca indyczego w dwóch marynatach 241

Zbliża się weekend, ostatni weekend karnawał a z nim niedzielny obiad. Proponuje na ten dzień specjalny pyszny obiad, do którego wystarczy tylko udziec z indyka, trochę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piersi z makaronem papardelle z kurkami 307

Propozycja wielkanocna na lekki, pyszny obiad. Pierś z kurczaka z makaronem papardelle, do tego sos kurkowy ze śmietaną, cytryna i winem. Myślę, ze nawet największemu marudzie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Maczanka śląska 184

Do tej pory ta potrawa kojarzyła mi się tylko z Krakowem jako maczanka krakowska. Jednak, kiedy sięgnęłam po książkę Hanny Szymanderskiej "Zbiór przepisów potraw regionalnych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Fałszywe gołąbki z sosem pomidorowym 211

Uwielbiamy gołąbki, ale od tradycyjnych jeszcze bardziej te fałszywe. Raz że robi się je szybciej, a dwa ze można ich smak i skład zmieniać do woli

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Karczek na soli pod musztardą francuską 224

Pyszny karczek pieczony metoda najprostsza na świecie, czyli na soli. Nie trzeba go przyprawiać do tego wytapia się z niego duża część tłuszczu i wsiąka w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Najprostsza zupa gulaszowa 381

Nie wiem jak u was ale ja zawsze w lodowce mam zapas mięsa na gulasz. Jest to najczęściej łopatka, dzięki temu wiem, ze gdy w domu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ostre curry z groszkiem i klopsikami 244

Jeśli lubicie indyjskie smaki, solidna porcje mięsa z ziemniakami w pysznym, aromatycznym, pomidorowym sosie to to danie jest dla was idealne. Wystarczy trochę przypraw, mięso mielone

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki z piersi kurczaka na szparagowym dywanie 223

Zeszły weekend spędziłam w Warszawie na konkursie kulinarnym zorganizowanym przez firmę Unilever - Knorr z okazji 175 lecia tej marki. Spośród wszystkich zgłoszeń zostało wybranych 30 przepisów

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety w piwie z liściem 222

Dobry kotlet nie jest zły  prawda? Ale ile można jeść schabowe? Dlatego tym razem mięso na kotlety schabowe posłużyło mi do zrobienia pysznych bitek w piwie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak na butelce 355

Tego kurczaka pewnie znacie wiec nie będę się długo rozwodziła nad jego zaletami. Jest to jeden z tych przepisów,  który jest niezawodny, który się zawsze udaje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Spaghetti bolognese 240

Jaki jest wasz ulubiony sos do makaronu? Założę się, że to sos boloński i jak większość Polaków uwielbiacie go jeść ze spaghetti. Klasyka... tak by się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klops Gargamela na mleku skondensowanym 273

Czy połączenie mięsa i mleka skondensowanego nie wydaje się wam szalone? Mnie kiedyś tak, ale gdy znalazłam ten przepis i zrobiłam go pierwszy raz to już

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gołąbki greckie dolmades 182

Pierwszy raz te gołąbki jadłam 12 lat temu, gdy w naszym domu przygotowała je goszcząca u nas Bułgarka pochodzenie tureckiego. Nigdy wcześniej ich nie jadłam dlatego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada boczkowa jako wędlina na kanapki 197

zdecydowanie dla facetów, kawałek porządnego mięsa. Pyszna, mocno czosnkowa i majerankowa rolada idealna na kanapki. Do tego dodatek czegoś ostrzejszego np musztardy bądź papryki konserwowej i mamy genialne mięso do obiadu. Składniki : * koło 1,2 boczku surowego  * pół główki czosnku * łyżka majeranku * sól , świeżo mielony pieprz, czerwona mielona słodka papryka  Przygotowanie : Czosnek przecisnąć przez praskę, Boczek dobrze natrzeć

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania