Kuchnia chorwacka jest bardzo zróżnicowana. Możemy w niej znaleźć zarówno mięsa, jak i owoce morza i ryby. W części kontynentalnej tego kraju przeważają dania z
W poszukiwaniu inspiracjiDostałam ostatnio prośbę o zrobienie czegoś typowo polskiego. Po dłuższej "burzy mózgów" rozpętanej przeze mnie i przez mojego ukochanego padł w końcu wybór - kotlety schabowe
W poszukiwaniu inspiracjiOdkąd pamiętam, kotlety te są jednym z moich ulubionych dań. I choć wypróbowane w różnych wariantach, najlepiej smakują te tradycyjne. Można je zrobić z prawie
W poszukiwaniu inspiracjiPęczak zagościł u mnie po raz pierwszy, ale już dzisiaj wiem, że na dobre. Miałam okazję jeść wspaniałą sałatkę z wykorzystaniem pęczaku w Brukseli, w
Moja smaczna kuchniaJest wiele sposobów podawania gulaszu z ziemniakami, z kaszą, z plackami ziemniaczanymi ale to już wszyscy znamy i większość z nas już jadła w takiej postaci
Basia w kuchniKruchy, soczysty i delikatny schab według przepisu Babci Alinki. Świetny do kanapek, a z dodatkiem sosu i ziemniaczków będzie pysznym drugim daniem :)Składniki:schab bez kości
głodny alergikPora na coś konkretnego. Ciut pospolite ale przepyszne i wskazane dla gości. Ten przepis nie będzie skomplikowany także zachęcam żebyście spróbowali przygotować to danie a
pieprzny smaczekCiekawy pomysł na wykorzystanie np pozostałego po obiedzie ugotowanego mięsa z rosołu. Jeśli nie mamy warto specjalnie do tej galarety ugotować.. Delikatny smak wynagrodzi oczekiwanie.Składniki:3 udka kurze4 marchwiepuszka groszku1 pietruszkaselera kawałek1 cebulasól morska z pieprzem młynek Kamis3 litry wody3 łyżki agaru ze sklepu Skworcu.pl2 liście laurowe3 ziela angielskieSkładniki:Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki
Z Majeczką w kuchniMoja dzisiejsza propozycja na obiad to mięso indycze a mianowicie udziec. Pyszne mięsko tak bardzo lubiane w moim domu w którym mięso drobiowe jest bardziej lubiane niż wieprzowinaSkładniki:.2 udzce indycze po ok.1kg każdysól,pieprz,majeranek4 marchwie2 garście mrożonej fasolki szparagowejdo wywaru:marchew,pietruszka,por,cebula,sól morska Kamis,pieprz Kamis,vegetaWykonanie:Z udzca wyjmujemy kość i ścięgna.Mozemy
Z Majeczką w kuchniDługi tytuł mi dziś wyszedł, ale nie każde danie, da się opisać w 2 słowach :)Czas w końcu zrobić jakieś większe mięsko, co by mnie ktoś
Parowar FacetaPo leniwie spędzonym poranku i małych zakupach oraz ustawieniu kilku czy kilkunastu pułapek na wredne owady, które niestety latały mi po kuchni (tak, latały, zostały wyłapane
Parowar FacetaOsobiście bardzo smakują mi tradycyjne kotlety schabowe, jednak czasem lubię dodać do nich coś od siebie;)) Tym razem wzbogaciłam je o aromatyczną natkę pietruszki i sos
Z miłości do słodkościNa upieczenia kurczaka, w całości, w dodatku na piwie dotychczas nigdy nie miałam ochoty. Zawsze wolałam obrabiać pojedyncze części drobiu takie jak filet, skrzydełka, itd. i
Taste Of My DayMój ostatni eksperyment w kuchni, który wyszedł świetnie- sama nie spodziewałam się, że efekt końcowy będzie taki fajny. Jak już kiedyś wspominałam, zaprzyjaźniam się z wątróbką
Czerwona PorzeczkaWartości Odżywcze 1 Porcji : 125 g Mięsa, 125 g Brokułów, 250 g ziemniakówPrzepis :CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od Kuchni