Kurczak na butelce

Kurczak na butelce

Kurczak na butelce

Przepis na : obiad

Tego kurczaka pewnie znacie wiec nie będę się długo rozwodziła nad jego zaletami. Jest to jeden z tych przepisów,  który jest niezawodny, który się zawsze udaje, nie wymaga od nas prawie żadnejuwagi w trakcie pieczenia. Uwielbiam tego kurczaka za jego soczystość, chrupiącą skórkę i wyborny smak. A kto go nie zna niech pędzi do sklepu po butelkę piwa i przyrządzi go czym prędzej, a nie będzie żałować. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 24 września 2013 10:26:54

Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

Antenka, 24 września 2013 11:15:44

od zawsze kusi mnie ten apetyczny kurczak:) w końcu będę musiała go zrobić:)

Bernadeta, 24 września 2013 21:27:25

przepraszam przez pomyłkę usunął mi sie twój komentarz odnośnie tego ze szyjka butelki wystaje jednak z kurczaka. odpowiadam. akurat w tym przypadku tak sie stało w trakcie pieczenia, ze gdy kurczak zmiękł skora pękła i butelka przebiła sie na zewnątrz. powodem byla dość nietypowa butelka piwa o smuklej długiej szyjce. normalnie tak sie nie stanie tylko cala butelka będzie schowana w środku. dlatego dla pewności lepiej jest używać puszki piwa.

Bernadeta, 24 września 2013 21:28:35

polecam warto, prosty pyszny przepis.

Izaa, 25 września 2013 08:42:23

bardzo lubie takiego kurczaka i czesto robię ;) A puszki jakos zawsze sie obawiałam czy nie bedzie takiego metalicznego posmaku

Kolizje smakow, 25 września 2013 11:41:56

Kusi mnie taki kurczak i kusi ale boje się, że go nie przejemy. Jednak wygląda fantastycznie!

Bernadeta, 25 września 2013 19:41:27

przejecie, u nas na nasza trojkę jest na jedno posiedzenie:)

Bernadeta, 25 września 2013 19:42:26

nic nie czuc, zapewniam, żadnego posmaku.

ulubioneprzepisy, 26 września 2013 12:58:26

NIgdy nie robiłam takiego kurczaka (chyba dlatego, że nigdy nie kupuję kuraka w całości), ale wygląda tak apetycznie, że chyba się skuszę :) Notuję do wypróbowania. Pozdrawiam.

Adrusia, 26 listopada 2013 12:05:00

Wygląda smakowicie :) Zrobie dzisiaj go na kolację, tylko nie wiem gdzie znajdę wszystkie składniki :) Ostatnio głośno jest na temat gwarancji jakości drobiu QAFP, myslisz, ze warto kupować mięso z tą gwarancją czy nie? :) Pozdrawiam i bardzo dziękuję za przepis :)

Bernadeta, 26 listopada 2013 18:46:48

to zależy czego oczekujesz? czy chcesz mieć pewność ze jesz zdrowo a kurczaki bylo chowane zgodnie z przepisami? czy nie zależy ci na tym skąd sa i co sie je? ja osobiście mieszkam na wsi ale kupno kurczaka ze zdrowego chowu graniczy z cudem a w sklepach u mnie takich produktów brak. kupuje to co mam w swoim najbliższym sklepie albo targowisku licząc ze sa dobrej jakości . a kurczaka na butelce polecam bo jest pyszny.

SprawdzonyDrob.pl, 12 lutego 2014 09:56:41

Cudownie wygląda ten kurczak i super przepis przede wszystkim :) Pozdrawiam