Dzisiaj propozycja na obiad albo na wcześniejszą kolacje :) Placki ziemniaczane z marchewką , są niezwykle chrupkie i bardzo dobre :) My zrobiliśmy bez żadnego sosiku , tylko z dodatkiem surówki , ale można np. polać gulaszem według KZ Składniki :- 10 dużych ziemniaków- 1 średnia marchewka- 3 całe jajka- 1 średnia cebula- 6 łyżek mąki- 0,5 l mleka- natka pietruszki- sól , pieprz
Słodkości i nie tylkotaki upał najlepiej poczęstowac się smakołykiem z lodówki. Po mniej więcej 3 godzinach ciasto jest gotowe do spożycia. Bardzo dobre , przypominające w smaku ptasie mleczko i stąd jego nazwa :) Deser nie należy do tych bardzo słodkich o czym może świadczyc fakt , że moje dzieci narzekają na zdecydowanie za małą ilośc cukru ;) Co z kolei dla innych może byc zaletą
Słodkości i nie tylkoMoją dzisiejszą propozycją na chłodne jesienne dni, jest ciasto" Cappucino". Wszyscy Ci co lubią , kawę cappuccino, będą zachwyceni tym smakołykiem. Ciasto jest równie dobre a nawet lepsze na drugi , trzeci dzień :).Blacha wymiary : 29 x 24 cmCzas pieczenia: ok. 40 minut. Składniki:Ciasto: 6 jajek 7 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki
Słodkości i nie tylkopiernikową nutą i skórką pomarańczową daje nam niepowtarzalne wrażenia zapachowe i smakowe. Podczas pieczenia po domu roznosi się śliczny i niezapomniany zapach. Zatem zachęcam do spróbowania tego ciasta. Dobry humor podczas Świąt zapewniony :)Wymiary foremki : 24 x 29 cmTemp. pieczenia: 180 CCzas pieczenia : 50 - 60 minut Składniki:Ciasto: 125 g margaryny 1/4 szkl. cukru 2 żółtka 1,5 szkl
Słodkości i nie tylkonieco "uleżeć" bo grube warstwy pełne składników trochę odstawały. Wpadłam na pomysł, by chlebek owinąć ciasno folią spożywczą i włożyć na jakiś czas do lodówki - z pewnością było to dobre posunięcie - minusem był fakt, że nie mogąc się doczekać kontynuacji "dzieła" nie pozwoliłam mu zbyt długo w tej lodówce siedzieć czyli po niespełna godzinie zabrałam się za dekorację a zaraz
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała"Jedz brudniej i czuj się lepiej" to książka, której autorem jest dr Josh Axe. Można ją nabyć na stronie dobreksiążki.pl . Opis wydawcy: "Jedz
Di gotujeDziś do mojego obiadowego przepisu, użyłem polędwiczek wieprzowych z certyfikatem jakości QAFP. O QAFP już kilka razy Wam wspominałem, przy okazji relacji z warsztatów. Jest to
Parowar Faceta