opada w serniku, bo pęka, bo to i tamto. W pierwszym serniku świątecznym nie dodałam białek. Sernik w piekarniku, a białko na blacie. Chociaż sernik był całkiem dobry. Ostatnimi czasy wypróbowałam kilka, a może już kilkanaście serników. Jeden z moich ulubionych, który pojawia się chociaż raz w miesiącu jest Sernik nowojorski (New York Cheesecake) . Jest po prostu znakomity, delikatny
Wypieki Ulisałatkę i zapakowania w słoiki to jednak w ogólnym rozrachunku wykorzystanie wczorajszego czasu oceniam na plus:)#3 - wyliczankę rozpoczęłam od relacji i na relacjach skończę:) dzień obfitował w dobre fluidy, a "na deser" od najmłodszego-nienaszego dostałam piękny rysunek domku
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaoczyszczanie organizmu zawsze jest dobry czas, a wiosna to wręcz idealna pora roku aby do codziennej diety dodać zdrowe pieczywo. Chleb na mące ryżowej i mielonych migdałach z dużą ilością ziaren i melasą. Podarujcie sobie zdrowy prezent!. Wszystkie składniki do tego chleba możecie kupić na stronie www.Skworcu.com.pl . Składniki na jeden bochenek w foremce keksowej: 20 dag mąki ryżowej
Apetyczna babeczkatempury i obtaczamy w cieście. Smażymy na głębokim tłuszczu dokładnie ze wszystkich stron. 3. Przygotowujemy ręczniki papierowe, odsączamy z tłuszczu usmażone owoce morza. Podajemy jako przekąskę z dobrym dipem lub chutneyem, można podawać z ryżem jako danie główne. źródło ,, Kuchnia Azjatycka
Apetyczna babeczkamelasy. Wzburzony małżonek wymieszał te składniki z mąką, wodą i drożdżami, wstawił do pieca , mrucząc pod nosem ,,Anna, damn her,, , co znaczy: ,,Niech diabli wezmą Annę,, Jeśli chcecie kupić dobrej jakości melasę zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl.Składniki: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 i 1/2 szklanki mąki razowej 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 i 1/2 g świeżych drożdży
Apetyczna babeczkaRobiłam tą sałatkę z majonezem, teraz postanowiłam zrobić bez majonezu, sałatka wyszła bardzo dobra i nie taka tucząca jak z majonezemSałatka makaronowa z kurczakiem SKŁADNIKI: szczypiorek - 1 pęczek pomidorki koktajlowe - 6 szt makaron wstążki - 250 ggroszek konserwowy - 0,5 puszki filet z kurczaka -1 sztprzyprawa currycebula czerwona - 0,5 sztsól
Kuchnia Danusikolejny firma Ballarini oddała w moje dobre ręce patelnię, tym razem głęboką patelnię indukcyjną z linii POSITANO. Przyjęłam propozycję testu z przyjemnością, gdyż pierwsza patelnia do naleśników tej firmy którą recenzowałam, jest w tej chwili gwiazdą w mojej kuchni:) Pierwsze wrażenie? Porządna, zwarta konstrukcja i jakby inaczej wyglądająca powierzchnia. Jak się doczytałam na stronie producenta składa się ona z trzech
karmelowysłychać delikatną muzykę. Przy wejściu przywitał nas kelner, który w związku z praktycznie pustą salą pozwolił nam wybrać dowolny stolik. Wybraliśmy ustronne miejsce na podwyższeniu, ale z dobrym światłem do zdjęć, bo jak się okazało restauracja ta nie ma ani jednego okna z dostępem do światła dziennego. Kelner przyniósł nam karty, przyjął zamówienie na wodę no i się zaczęło. Chciałam
karmelowybaby, nie przebadany, kiszący się cały dzień w reklamowce ale podobno przed śmiercią szczęśliwy. Skorzonera i topinambur kiedyś służyły jako pokarm dla świnek, dziś wzbudzają pełne namiętności westchnięcia. W dobrym tonie jest podanie topinambura, najlepiej w postaci „pióre”. Naród wyszkolony na Masterchefach, TopChefach i paśmie programowym Kuchni plus nabrał przekonania o nieomylności kuchennej i tresuje obsługę sklepów i straganów
ladykitchenmnie zdarza się to bardzo rzadko, on po prostu nie ma czasu się zestarzeć, a przygotowuję go zawsze z podwójnej porcji.Pomysł przepisu na zakwas dostałam od Starej Dobrej Znajomej, proporcje i sposoby postępowania z nim są wynikiem moich kilkuletnich doświadczeń.Taki zakwas to prawdziwy cud natury, to tylko mąka i woda a potrafią zdziałać cuda. Obserwowanie pracującego zakwasu jest
Smaczne Zdrowezrobić ciekawe, ale i proste danie główne? Odpowiedzią na to pytanie może być cukinia faszerowana kurczakiem i fetą – nie zapominamy tutaj o akcencie mięsnym ani o wyrazistym smaku dania. Dobry pomysł na wykorzystanie starszych i większych cukinii, które pojawiają się w sklepach na początku jesieni. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CEBULA
Nerds Kitchengałęziach przemysłu i nauki. Elementy wykonywane ze szkła borokrzemowego gwarantują wysokie bezpieczeństwo i trwałość eksploatacji. Dzięki użyciu w technologii wytopu szkła odpowiedniej mieszanki składników, powstaje zaawansowany materiał o bardzo dobrej przejrzystości i przepuszczalności fali świetlnej , wysokiej odporności chemicznej, hydrolitycznej i mechanicznej, oraz szczególnie wysokiej wytrzymałości na zmiany temperatury ze względu na niski liniowy współczynnik rozszerzalności termicznej. Idealnie gładka powierzchnia szkła
Z Kuchni Do Kuchninadziane są tylko do połowy! Praliny od Pszczółki są pyszne, wypełnione aż po brzegi, pozostawiają w ustach niezapomniany smak , każdy inny. Cztery rodzaje słodkich pocałunków na dzień dobry, na dobranoc, do kawy, na przerwę. To pocałunki w podróży, na spacerze. To pocałunki doskonałe do dzielenia. Co na to moje kubki smakowe ? Mmmmmm...pycha ! Więcej na oficjalnej stronie pod adresem
Z Kuchni Do Kuchnipasteryzujemy, wiadomo, w ten sposób mogą sobie poleżeć latami ! I to żadna filozofia ! Ale tutaj kolejne ryzykowne podejście. Zobaczymy, czy pojemnik próżniowy potrafi zachować kolor, smak, konsystencję ćwikły na dobry miesiąc przed Świętami! Wyobrazcie sobie stresa kiedy w wielkanocny poranek, mama otworzyła pojemniki próżniowe DAFI ! W kuchni przebywał brat i usłyszał charakterystyczne pssssssyknięcie, które wydaje pojemnik próżniowy , gdy się
Z Kuchni Do Kuchnilodówki. Spróbujcie kiedyś wykorzystać coś co Wam zostało z dni poprzednich... tak jak wtedy , kilka lat temu, zrobił to mój teść. On to zrobił z potrzeby..a wyszło bardzo dobre. Jadłam. Pochwaliłam i za to mu wtedy placka z jabłkami upiekłam. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni