Rurki

Rurki

Rurki

Są przepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej; 1,5 kostki margaryny "Kasia" lub masła;  1 szklanka kwaśnej śmietany; Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać margarynę lub masło i posiekać tłuszcz razem z mąką. Następnie dodać śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto ma mieć konsystencję ciasta na pierogi. Zarobione ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę (minimum). Kiedy ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, krem, budyń, placki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciastka , ciasteczka, ciasta tortowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z białek , placki ziemniaczane, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasto budyniowe

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.