Opolska karkówka na kapuście

Opolska karkówka na kapuście

Opolska karkówka na kapuście

Alternatywa dla bigosu. Kiszona kapusta i mięso, z dodatkiem świeżego koperku – dobre, polskie danie, podawane z chlebem lub ziemniakami. 600 g karkówki 400 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 średnia marchewka 1 cebula 2 pomidory 1 pęczek posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 kostka grzybowa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, granulowany czosnek olej do podsmażania mięsa i cebuli Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry, a każdy plaster na 4 części. Posolić i popieprzyć. Kapustę opłukać, odcisn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję