Pischinger z konfiturą z derenia jadalnego i gruszek

Pischinger z konfiturą z derenia jadalnego i gruszek

Pischinger z konfiturą z derenia jadalnego i gruszek

Przepis na : deser

Dzień dobry!Pischinger to chyba jeden z najprostszych "tortów" jakie istnieją.Wystarczą andruty, masa czekoladowa i kilka minut pracy.Dodatkowo to sztandarowy deser kuchni Małopolskiej, więc postanowiłam przygotować go w ramach konkursu Gotuj i bloguj po Małopolsku. Głównym założeniem konkursu było wplecenie motywu korala w przygotowywane danie, chyba idealnie wykonałam to zadanie, prawda? :-).Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Adriana Baran, 20 października 2013 23:17:05

W składnikach przepisu użyłam słowa "andruty" przecież :) wafle są po to, żeby nie było zbyt dużo powtórzeń w tekście :)