Jak zapobiec farbowaniu dłoni podczas krojenia czerwonej kapusty lub buraczków ćwikłowych.

Jak zapobiec farbowaniu dłoni podczas krojenia czerwonej kapusty lub buraczków ćwikłowych.

Jak zapobiec farbowaniu dłoni podczas krojenia czerwonej kapusty lub buraczków ćwikłowych.

Fot. Fotolia.com  Jeśli planujesz kroić czerwoną kapustę lub czerwone buraczki, posmaruj najpierw swoje dłonie cienką warstwą oleju jadalnego, dzięki temu twoje dłonie mniej się zafarbują i łatwiej je później umyjesz.   Możesz je też natrzeć rozpuszczonym w wodzie kwaskiem cytrynowym.  Dobrym i skutecznym sposobem jest także wykonywać tę czynność w rękawiczkach gumowych, wtedy nie musimy myć rąk.  Po zakończonej pracy umyj dłonie w ciepłej wodzie bez mydła z dodatkiem kwasku cytrynowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.