Przyprawy

Przyprawy

Przyprawy

Ta książka powinna mieć wkładki zapachowe pomiędzy kolejnymi kartkami! Przyprawy Ewy Maliki Szyc-Juchnowicz to podstawowa pozycja w bibliotece każdego kucharza, która może stanowić dobry początek zabawy z tym, jak dobierać przyprawy do potraw i łączyć je ze sobą. Ewa podzieliła je na kilka kategorii, a w ramach każdej z nich rozpracowała po kilka przypraw i podała przykłady dań z ich dodatkiem. I tak poznajemy ziele angielskie, imbir, pieprz, cynamon, gorczyca, goździki, tymianek, liść laurowy, kurkuma, kmin,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu GRUBY WAŁEK

Autor

GRUBYWAŁEKGRUBYWAŁEK

Fajnie, jak jest duży i ciężki, ale liczy się jeszcze technika, pomysły i umiejętność wsłuchania się w potrzeby drugiego człowieka...

Wałek do ciasta. Skoro wałek, to ciasto. Najwięcej pewnie będzie tu w związku z tym deserów. Przynajmniej przez jakiś czas. A ten przyjdzie później też na wszystko inne.

Będzie pysznie i zabawnie.

Proudly cooked in Poland!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

imbir, pomidor, drobiowe, dynia, mus, pieczenie, krem, deser, pasta, makarony, omlet, desery, pasty, makaron, sosy, cynamon, sos sojowy, krem z dyni, pasta z mango, sos do makaronu, dania z makaronem

Inne przepisy z GRUBY WAŁEK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.