także kolejny przerobiony ciuch, oraz ozdobione pudełko na szpargały (niestety, najpierw muszę zdobyć ładny papier do niego). Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego (275g)Puszka kukurydzy – mała lub pół zwykłejPrzyprawa do pizzy – ja miałam prymat (może tez być mieszanka przypraw: bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek) Mozzarella – 1 mała kulka, ewentualnie starty ser żółtyKetchup pikantny – ja użyłam pudliszki5 plasterków szynki np. polędwica sopocka(...)ponacinać po bokach paski długości około 8 -10 cm. 2. Na szerokim pasie, czyli na środku smarujemy ciasto ketchupem. Posypujemy je przyprawa do pizzy. 3. Na cieście wykładamy kukurydze, na to szynkę, a na końcu kładziemy pokrojoną mozzarelle, ewentualnie posypujemy serem żółtym
Fabryka pomysłówSkładniki na ok. 20 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego 15 dag pieczarek Ok. 15 dag szynki 15 dag sera żółtego 1 cebula Ketchup pikantny (u mnie pudliszki) Przyprawa do pizzy (u mnie Prymat) Sól, pieprz Olej Przygotowanie: Pieczarki pokroić w półtalarki, cebulę i szynkę w kostkę. Usmażyć je na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Rozwinąć ciasto francuskie(...)posmarować je ketchupem, następnie posypać przyprawą do pizzy. Na to wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać startym serem żółtym. Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry o szerokości ok. 1 cm. Ślimaczki układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówłyżeczka cukru 1 jajko Farsz: 20 dag pieczarek 30 dag piersi z kurczaka Po ¼ żółtej i czerwonej papryki Mała puszka kukurydzy Kilka plastrów sera żółtego Ketchup Przyprawa do pizzy Prymat Przyprawa do kurczaka złocista – Kamis 1 czerwona cebula Przygotowanie: Drożdże zasypać cukrem. Odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, aby się rozpuściły. Mąkę wsypać do miski, dodać jajko, drożdże, sól(...)podłużne lub okrągłe bułeczki. I farsz: pieczarki podsmażone z cebulką, podsmażona pierś z kurczaka, ewentualnie ser żółty (tarty lub pół plasterka). II farsz: ciasto smarujemy ketchupem, sypiemy przyprawą do pizzy, kładziemy paprykę pokrojona w kostkę, podsmażoną pierś z kurczaka, kukurydzę i ser żółty (starty lub pół plasterka). Bułeczki posmarować białkiem. Opcjonalnie posypać sezamem. Odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia
Fabryka pomysłówkolejny miesiąc za nami, trochę się w nim wydarzyło. Bardzo jesteśmy zadowoleni z wspólnej zabawy w blogowym wyzwaniu, w którym przygotowaliśmy pizze. Myślimy o tym co przygotować na następne wyzwanie, które odbędzie się 9 marca . Bardzo nas też ucieszyła wiadomość, że nasz przepis na sałatkę z kurczaka z curry został wyróżniony w konkursie Russsell Hobbs . W lutym(...)próbowaliśmy bardzo ciekawych przepisów które zamieściliśmy na naszym blogu Zupa z soczewicy grilowane warzywa Murzynek Onion rings Ciastka musli Walentynkowe babeczki Pizza Walentynkowe ciastka Mi osobiście najbardziej przypadła do gustu zupa z soczewicy, a Adzie walentynkowe babeczki.A jakie są wasze opinie
cookplPierwszy raz zrobiłam tę przekąskę na rodzinną imprezę. Okazała się strzałem w 10! Jest mało pracochłonna, łatwa do zrobienia i podzielna. Na Sylwestra przygotuję ją znowu
Prosty przepis naDzień dobry, pierwszy raz kupiłam w Biedronce anchois w słoiczku (akurat jest "tydzień włoski"). Postanowiłam je wrzucić na pizze i był to super pomysł :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldlubi pizzy? U mnie w domu wszyscy uwielbiają, dlatego często robimy w różnych wersjach żeby nie było nudno. Ten przepis jest super bo można wziąć je ze sobą do pracy lub do szkoły bo są pyszne i na ciepło i na zimno. Można jeść je same, ale z sosikiem czosnkowym lub ketchupem smakuje jeszcze lepiej. Polecam
Swojskie jedzonkołyżki Pecorino Romano – 100 gram Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 5-7 łyżek Dżem z cebuli – przepis zastrzeżony dla Piaskownicy Burger & Pizza 😉 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Focaccie Pecorino Po pierwsze wodę wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw na jakieś 10 minut. Po drugie wymieszaj mąkę z solą
RafalCookPolsce większość z nas zna żurek w chlebie i właśnie dlatego, że większość zna, ja zrobiłem Zupę Pepperoni w chlebie. Przyznam szczerze, że zupa smakuje wybornie, tak jakby na Pizzę Pepperoni padał deszcz 😉. Zupa Pepperoni nie wiem tym razem czy występuje gdzieś w przyrodzie i czy ktoś ją już robił 😉. Jeśli tak to nie będę pierwszy, jeśli nie to będę
RafalCookGrissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem. Robione ze zwykłego ciasta na pizzę nie powinny przysporzyć problemów nawet niedoświadczonym kucharzom. Można dodać do nich odrobinę soli morskiej, kminku lub innych ulubionych przypraw. Chrupiące, w środku mięciutkie. Po prostu pyszne. Składniki: 250 g maki chlebowej typ 750 170 ml letniej wody 2 płaskie łyżeczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wszystko miksujemy aż składniki połączą się a kasza rozdrobni. Masę wykładamy na ta dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy cienko oprószając wałek mąką. Potem nożem do pizzy kroimy w kwadraciki. Pieczemy ok 40 min w 180st. Artykuł Kokosowe krakersy z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje