Chaczapuri adżarskie – gruziński zapiekany placek z serem i jajkiem

Chaczapuri adżarskie – gruziński zapiekany placek z serem i jajkiem

Chaczapuri adżarskie – gruziński zapiekany placek z serem i jajkiem

Kuchnia gruzińska i adżarskie chaczapuri Chaczapuri adżarskie to jedno z najpopularniejszych dań kuchni gruzińskiej. Chrupiące kawałeczki pieczywa, maczane w serowo jajecznym sosie… to posiłek idealny. Przepisów na chaczapuri jest wiele, ja skorzystałam z wersji, którą podała w swojej książce “Kaukasis” Olia Hercules. Dokonałam małej modyfikacji i wykorzystałam trochę inny zestaw serów. W rezultacie wyszło mi porcji 7 zamiast 6. Składniki na 7 porcji CIASTO 450 g mąki typ 500 250 ml letniej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.