Przepis na muffiny w nowej, słonej wersji – z szynką, papryką, szpinakiem i serem feta. Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: Ciasto: 280 g mąki 200 ml mleka 80 ml oliwy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii (suszonej lub świeżej) Dodatki: 70 g szynki 100 g papryki 30 g cebuli 12 szt. czarnych oliwek 70 g szpinaku (mrożonego) 130 g sera feta 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 120 g sera żółtego Przygot... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.