FOCACCIA Z ROZMARYNEM I OLIWKAMI

FOCACCIA Z ROZMARYNEM I OLIWKAMI

FOCACCIA Z ROZMARYNEM I OLIWKAMI

Focaccia jest specjałem kuchni włoskiej.Jest to rodzaj pieczywa / ciasta , które może byc jednocześnie podstawą pizzy ( ale bez sosu i dodatków ).Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą – z solą, ziołami ( np. rozmarynem , szałwią ) … polanej oliwą … z suszonymi pomidorami i oliwkami.Przeważnie podaje się ją na ciepło dla zaspokojenia głodu przed daniem głównym.Ja pierwszy raz spróbowałam jej 2 lata temu podczas podróży do Rzymu i od tamtej pory kilka razy już zagościła w moim domu.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Ostra na SłodkoOstra na Słodko

http://ostra-na-slodko.pl/

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słodkie, rozmaryn, ciasto, pomidor, włoska, susz, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, focaccia, suszone pomidory, por , sosy, pieczywo, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, chleb, sos do pizzy, puszyste ciasto, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, chleb na drożdżach , chleb mieszany

Inne przepisy z Ostra na Słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.