SKŁADNIKI: -250 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie ziemniaczana, ryżowa i kukurydziana w równych częściach) - 250 ml wody - płaska łyżka soli - mała łyżeczka cukru - 30 ml oliwy z oliwek - 5 g drożdży świeżych - 200 g bobu - 200 g sera feta - 200 g sera mascarpone - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę - sól - pieprz - świeży tymianek SKŁADNIKI NA CIASTO WYMIESZAJ za pomocą miksera, pamiętaj o tym, że każda mąka inaczej chłonie wodę, więc dolewaj jej stopniowo, może się zdarzyć, że Twoje ciasto będ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...