Focaccia Pecorino Romano

Focaccia Pecorino Romano

Focaccia Pecorino Romano

Focaccia Pecorino Romano z dżemem cebulowym 😉 Focaccia Pecorino Romano z dżemem cebulowym idealny starter na rozpoczęcie udanego wieczoru 😉🍺 Przecież Fenicjanie, Kartagińczycy czy też Grecy oczywiście starożytni, nie mogą się mylić 😉. Już Oni przy użyciu mąki jęczmiennej, żytniej czy jaglanej, piekli lub gotowali placki nad ogniem. Starożytni Rzymianie też wiedzieli co dobre, do tego stopnia, że Focaccia była ofiarowana bogom. Focaccia była też pokarmem rybaków i podróżników a forma podobna do tej, jaką znamy dz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.