Calzone

Calzone

Calzone

Składniki: 450 g mąki tortowej 1 łyżeczka soli 8 g drożdży suchych 2 łyżki oleju 250 ml mleka Suche składniki umieścić w misce. Dodać olej oraz ciepłe mleko. Ciasto dokładnie wymieszać na gładką masę. Uformować kulę, naoliwić delikatnie olejem i odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.  Kiedy ciasto będzie już wyrośnięte, przełożyć na stolnicę, ponownie wyrobić i podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na koło. Ciasto powinno być cienkie. Farsz (składniki mogą być dowolne): 6 pieczar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ser, papryka, pierogi przepis, pierogi, pieczarki, pierś, piersi, kurczak, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, kurczak z papryką , pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ser żółty, pieczenie, mięso, kebab, gyros, kurczak z serem, kurczak z pieczarkami, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczarki w cieście, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, ciasta tortowe, mięsa pieczone

Inne przepisy z kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.