Rogaliki z dżemem.

Rogaliki z dżemem.

Rogaliki z dżemem.

Przepis na : deser

Składniki: (24 ROGALIKI) 7g suszonych drożdży, szklanka mleka (250ml) - w temperaturze pokojowej, 2 łyżki cukru pudru (22g), 1 jajko - w temp. pokojowej pół kostki margaryny (125g), 3 pełne szklanki mąki ( ja używam tortowej) - 550g, 2,5ml ekstraktu z wanilii - mniej niż pół łyżeczki, dowolny smak dżemu - w temp. pokojowej, cukier puder do posypania. Przygotowanie: Składniki suche wymieszać razem. Margarynę rozpuścić. Składniki mokre połączyć z suchymi i wyrobić ciasto. Uformować kulkę, przykryć ściereczką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.