Przepis na : śniadanie
Myślę, że śmiało mogę napisać, że jeśli przygotujecie taki omlet, nie zawiedziecie się. Jest pyszny! Trochę radości i ubawu miałam z tym, że moi bliscy myśleli, że robię pizzę – w sumie omlet jest na bogato i patrząc na niego myślę, że mieli prawo pomylić go z pizzą z patelni;) Taki omlet to świetna opcja nie tylko na weekendowe śniadanie. Wbrew pozorom jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Polecam bardzo, zwłaszcza w sezonie szparagowym i wszystkim tym, którzy szparagi uwielbiają Omlet: 4 jajka 1 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...