Lahmacun (czyt. lahmadżun)

Lahmacun (czyt. lahmadżun)

Lahmacun (czyt. lahmadżun)

Lahmacun-turecka pizza, najczęściej spożywana na drugie śniadanie. Drożdżowe ciasto z mięsnym nadzieniem i dodatkiem warzyw, bez użycia sera (aż mnie korciło,żeby dodać ale opamiętałam się)niejednemu, na długo. zapadnie w pamięci SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 10 g świeżych drożdży łyżeczka cukru 150 ml ciepłej wody łyżka oliwy  FARSZ: 250 g mielonej wołowiny cebula duży ząbek czosnku papryczka chili  1//2 czerwonej papryki pomidor garść natki pietruszki sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

jesterka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, mielone, śniadania, placki, papryka, pizza , pizza przepis, wołowina, sos czosnkowy, ciasto na pizze, curry, mięso, ciasto drożdżowe, drożdżowe, ciasta drozdzowe, pieczywo, drugie danie, sos mięsny, dania mięsne, mielone z warzywami, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, placek z serem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, sos do pizzy

Inne przepisy z Kopystką po garach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.