Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać
Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać
Postanowiłam zrobić ten wpis, ponieważ na rynku mamy wiele rodzajów mąki i różne jej typy, a często nie mamy pojęcia czy kupujemy właściwą. Nie wiemy czy akurat z tej mąki upieczemy dobre ciasto? Czy pierogi będą się dobrze kleić? Czy placki się nie rozpadną i czy nie wyjdzie jakiś gnieciuch albo tzw. „podeszwa” ? Wybór mąki ma decydujący wpływ na to, jaki będzie produkt finalny. A przecież o to właśnie chodzi. Kiedyś i ja kupowałam przeważnie tylko mąkę pszenną tortową typ 450. Była dla mnie taka uniwersaln... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi
Autor
Krystyna Boner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi przepis, pierogi, pieczywo, naleśniki, kluski, placki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, naleśnik, sosy, pizza przepis, ciasto na pizze, drożdżowe, chleb, pizza , ciasto ucierane , kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, francuskie, mielone, ciasteczka, zupa, biszkopt, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie
Inne przepisy z Kuchnia u Krysi
Dodaj komentarz