Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać

Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać

Rodzaje i typy mąki. Do czego, jaką mąkę używać

Postanowiłam zrobić ten wpis, ponieważ na rynku mamy wiele rodzajów mąki i różne jej typy, a często nie mamy pojęcia czy kupujemy właściwą. Nie wiemy czy akurat z tej mąki upieczemy dobre ciasto? Czy pierogi będą się dobrze kleić? Czy placki się nie rozpadną i czy nie wyjdzie jakiś gnieciuch albo tzw. „podeszwa” ? Wybór mąki ma decydujący wpływ na to, jaki będzie produkt finalny. A przecież o to właśnie chodzi. Kiedyś i ja kupowałam przeważnie tylko mąkę pszenną tortową typ 450. Była dla mnie taka uniwersaln... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Autor

Krystyna BonerKrystyna Boner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, pieczywo, naleśniki, kluski, placki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, naleśnik, sosy, pizza przepis, ciasto na pizze, drożdżowe, chleb, pizza , ciasto ucierane , kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, francuskie, mielone, ciasteczka, zupa, biszkopt, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie

Inne przepisy z Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.