Sos do pizzy na zimę-pachnący ziołami

Sos do pizzy na zimę-pachnący ziołami

Sos do pizzy na zimę-pachnący ziołami

Robi się go podobnie do ketchupu z cukinii (który znajdziecie TUTAJ ) , tylko końcowy smak jest zupełnie inny-  pomidorowy ,pachnący ziołami i czosnkiem ... idealny na posmarowanie pizzy przed dodaniem do niej dodatków,ale super sprawdzi się też do sosu bolońskiego.Warto go zrobić szczególnie teraz kiedy warzywa są tanie i najpyszniejsze. Daje je do słoiczków małych po przecierach pomidorowych taka porcja jest idealna później na raz na pizzę. Polecam gorąco..... Składniki: 800g cukinii(bez nasion,a jak jest mł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Swojskie jedzonkoSwojskie jedzonko

lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, cukinia, pizza , pizza przepis, sosy, ciasto na pizze, czosnek w ziołach, przetwory, sos pomidorowy, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy, ketchup pomidorowy, pomidorowa ze świeżych pomidorów, suszone pomidory

Inne przepisy z Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.