Cukiniowy spód do pizzy

Cukiniowy spód do pizzy

Cukiniowy spód do pizzy

  Pizza? Jak najbardziej. Zawsze. Po kalafiorowej przyszła kolej by wypróbować spód z cukinii. Jest aromatyczny, lekki, niskokaloryczny. W sklepach i na targu pojawiła już się pierwsza cukinia, więc grzechem byłoby nie wykorzystać tego pysznego warzywa! Do przygotowania spodu z cukinii potrzebujemy: 900 g cukinii startej na drobnych oczkach (waga przed odciśnięciem wody) 2 jajka świeże zioła, pieprz ok 10 łyżek mąki (u mnie bezglutenowa), na samym początku daję ok 4 łyżki reszta zależy od tego jak dobrze odc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.