grillowane - 1500 przepisów (strona:91/100)

Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy 160

krążki.Na płycie grzewczej układamy mięso i warzywa, do grillowania.Na patelenkach plastry sera. Na talerz nakładamy ziemniaki i za pomocą drewnianej szpatułki zsuwamy na nie stopiony ser. Jemy z grillowanym mięsem i warzywami.Jest to najprostsza wersja raclette.Raclette, to rodzaj szwajcarskiego sera, sposób przyrządzania potrawy i nazwa sprzętu.To danie na każdą okazję – na romantyczny wieczór we dwoje, rodzinną biesiadę

Kulinarny karnet Christophera
Tapas z daktyli, gorgonzoli i serrano 101

boczkuwykałaczkipomidorki koktajlowe (opcjonalnie jako dodatek)Przygotowanie:Drylowane daktyle wypełniać serem, a następnie owijać w 5-6 cm plaster szynki i nadziewać na wykałaczki. Gotowe szaszłyki można piec, smażyć lub grillować. Ja piekłem je w piekarniku na kratce, uprzednio nagrzanym do 220°C przez 8 minut (po 4 z każdej strony). Jeśli używacie boczku może to zająć dłużej, aż się wytopi

Food Square
Ćevapcići z sosem tzatziki 209

połowie czasu należy przewrócić je na drugą stronę. Uwaga! Ćevapcići można również upiec na grillu, należy je jednak obtoczyć w mące jeszcze przed nadzianiem na patyczki i grillować aż się równomiernie zrumienią. Podawać z sosem tzatziki i ziemniakami lub plackami pita

W poszukiwaniu inspiracji
Tiramisu pomidorowe z prosciutto 196

Wytrawna wersja tiramisu z grillowanymi pomidorkami koktajlowymi, prosciutto, suszonymi pomidorami i kremowym serkiem z bazylią i pomidorami. Ekspresowa i pyszna przekąska.  Czas przygotowania:15 minut + chłodzenie   Składniki:250 g Serka Kremowego Arla Apetina Pomidory i Bazylia,200 g śmietany 30%,200 g pomidorków koktajlowych,80 g prosciutto,1/2 drobno posiekanej chili,Pieprz Cayenne do smaku,½ pełnoziarnistej

SzczyptaSmaQ
Z serii do poczytania : Burger Room Żary 155

możemy u Nich zjeść?Wszystkie możliwe burgery, obsługa na 5+, Pan zapytał nawet o stopień wysmażenia mięsa, a od Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych burgerach nie mogę powiedzieć śmieciowe - warzywa świeże, bułka genialna - wypiekana w jednej z żarskich piekarni. Zachęcam

Magiczne Życie Marty
SOS MAJONEZOWO-KETCHUPOWO-CZOSNKOWY 113

Sosik majonezowo-ketchupowy ma wykorzystanie praktycznie do ... wszystkiego. W okresie grillowym wykorzystuję go do grillowanych mięs bądź kiełbaski, poza sezonem może być wykorzystany do surówek, sałatek czy  mięs na zimno.Przepis jest prościutki:Potrzebujemy:majonezketchupjogurt greckipapryka ostraząbek czosnkuWykonanie:Majonez mieszamy z ketchupem, dla nadania delikatności dodaję jeszcze jogurt grecki, gdyż nie lubię ciężkich sosów na bazie samego majonezu. Po wymieszaniu

Walijskie Pichcenie
Smażone kotleciki z kurczaka 1687

kości (oddzielamy mięso od kości) tak aby powstał nam jeden płat mięsa. Często w ten sposób przygotowuję mięso z kurczaka na klopsy drobiowe lub robię kotlety jak schabowe, czy grilluję w całości. Każdy płat mięsa z kurczaka wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem, następnie dzielimy mięso na mniejsze kawałki 3-4. Każdy kawałek obtaczamy w mące pszennej, następnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z mozzarellą i pomidorami 145

około 15 min w 200 stopniach. W tym czasie pokroiić cebulę w krążki i smażyć ją na odrobinie oliwy, aż zmięknie. Pomidory pokroić w krążki posolić, skropić oliwą i grillować na patelni grillowej przez około 15 min. Na upieczony kruchy spód ułożyć cebulkę i pomidory a miedzy pomidorami grube plastry mozzarelli. Posypać solą pieprzem i ziołami. Zapiekać w 180 stopniach

Anioły w kuchni
Zapiekanka z cukinią, bakłażanem i ziemniakami 238

Cukinie, bakłażan i pomidory kroimy w plastry. Paprykę w paseczki.Cebule w krążki. Do oliwy wyciskamy czosnek, dodajemy sól i pieprz. Moczymy warzywa w oliwie. Następnie cukinię, bakłażana i paprykę grillujemy. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami. Możemy jeszcze jak lubicie poszczególne warstwy doprawić. Na wierzch ścieramy ser żółty. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 20 minut

Anioły w kuchni
Sałatki na lato i nie tylko. 337

endywii 4 pomidorki koktajlowe Sos. 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwki z orzechów ziemnych 1 łyżka soku z pomarańczy pieprz, sól Wykonanie. Z chleba wykroić 6 kwadratów i grillować grzanki około 6minut. Na grzance ułożyć plaster sera koziego i piec na rozgrzanym grillu, aż na serze pojawią się bąble, około 5 minut. Na talerzu ułożyć endywię (kozią bródkę), grzanki

Kulinarny karnet Christophera
Cordon Bleu z bakłażana. 170

szklanki bułka tarta 1 jajko Wykonanie. Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać pieprzem i ziołami, położyć  na papierowy ręcznik, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami

Kulinarny karnet Christophera
POPCORN 210

robimy popcorn w garnku z małą ilością oleju na dnie. Jest smaczniejszy niż z maszynki. Jednak spędzając wakacje pod namiotem często robiliśmy popcorn na grillu. Wystarczą dobre tacki do grillowania lub folia do pieczenia. W ten sam sposób robimy popcorn w piekarniku.Składniki: opakowanie popcornu sól olej, ewentualnie masło Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Sałatka z kapusty pekińskiej z selerem naciowym i papryką 446

kolorowa chrupiąca sałatka pasuje zwłaszcza do grillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty.  Składniki: kapusta pekińska 1 szt papryka czerwona, zielona, żółta po 1 szt seler naciowy 1 szt rodzynki królewskie lub żurawina 1/2 szklanki szczypiorek 1 pęczek przyprawy - sól, kolorowy pieprz Sos - w zależności od wymogów diety: wersja bezglutenowa: jogurt naturalny

głodny alergik
Szaszłyki z cukinią 168

kroimy w większą kostkę, a cukinię w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Mięso przyprawiamy przyprawą do grilla.Na długie wykałaczki do szaszłyków nadziewamy mięso, cebulę, paprykę i cukinię. Grillujemy ;) Możemy także takie szaszłyki włożyć w rękawa do pieczenia i upiec w piekarniku- wychodzą również  bardzo smaczne

Aga w kuchni
Śniadanie w deszczu 144

śniadanie! I ponownie wykorzytsam do tego wafle ryżowe Good Food, mango chutney. Składniki -kawałeczek wiejskiej kiełbaski podsmażonej -wafle ryżowe Good Food Mango Chutney -łyżeczka chrzanu -jajo sadzone -pomidor -plaster grillowanej cebuli -bazylia I to cała filozofia na moje dzisiejsze śniadanko. Bo na takie ochotę miałam. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania