Gremolata to klasyczny dodatek do cielęciny, ale doskonale sprawdzi się także przy daniach z drobiu. Królik duszony posypany gremolatą będzie jeszcze smaczniejszy. Gremolaty można użyć także do grillowanych grzybów , warzyw z rusztu czy innych mięs. Jest niezwykle łatwa do zrobienia a doskonale podbija smak potraw nadając im niezwykłego aromatu. Gremolata to niby taka zwykła posypka a jeśli ją zblendować i połączyć z odrobiną oliwy to gęsty sos przyprawowy. Przyznam, że ja zdecydowanie wolę wersję do posypania... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.