Drób, a w szczególności kurczak, to rodzaj mięsa nie tylko "light". Zawiera w sobie tyle ważnych dla nas składników, że nawet nie zdajemysobie z tego sprawy. Cynk, potas, żelazo, fosfor, selen, crom i magnez, a do tego cała gama witamin z grupy B, w szczególności B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), niacyna, B6 i B12. Prócz tego,wątróbka z kurczaka zawiera witaminę A i łatwo przyswajalne żelazo, w zdecydowaniewiększej ilości niż wątróbka cielęca, dajmy na to. Najważniejsze jednak jest białko. Zbudowane z... czytaj dalej...
pyszne danie !! takie kurczaczka chętnie bym zjadła dziś na obiad :)
Lubię poczytać o zdrowotnych korzyściach jedzonka :) takiego kurczaczka bym spróbowała :)
niesamowice smakowicie się prezetuje !Pozdrawiamy serdecznieTapenda
Apetyczne danie :) Groszek i sos pomidorowy to bardzo fajne połączenie :) Pozdrawiam
Uwielbiam kurczaka, szczególnie cycki ale niestety dzis nie są juz tak super zdrowe. Kura nafaszerowana hormonami, zamknieta w ciasnej klatce...te wszystkie paskudztwa odkladaja sie najbardziej wlasnie w cyckach dlatego nie polecam ich dzieciom.
Niestety tak zdrowe są tyko te hodowane ekologiczne - sklepowe już nie za bardzo. Ja uwielbiam jeść drób - to mój ulubiony rodzaj mięsa i z takim sosikiem musi smakować pysznie
Super obiad, sos pomidorowy musi fajnie dodawać smaku.