Co można zrobić z resztek kurczaka? Z upę pho, klasyk wietnamskiej kuchni, zrobioną na aromatycznym bulionie z warzyw, orientalnych przypraw i – szkieletu oraz kostek z upieczonego w niedzielę kurczaka. Rosół można wykorzystać na wiele sposobów, np. jako bazę do innych zup lub sosów. Zupa pho to tylko jeden z patentów na zagospodarowanie pysznych pozostałości z pieczystego. W tym tygodniu codziennie będziemy Wam podrzucać pomysły na to, co można zrobić z resztek kurczaka. Czas: 2-2,15 godz. (w tym dwie g... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.