Czasami nie wiadomo co robić do jedzenia w takie upały. Ratunkiem są chyba chłodniki, bo nie dość, że zimne, to jeszcze dostarczają cennych mikroelementów, które wypłukują się z organizmu, kiedy się pocimy w takim tempie. Pomidory są idealnym źródłem soli mineralnych, a przede wszystkim drogocennego potasu, witaminy C czy likopenów. Zupy pomidorowe goszczą w mojej kuchni bardzo często. Zimą można ją zrobić, aby rozgrzewała, a latem, żeby chłodziła. Dzisiaj zapraszam na chłodnik pomidorowo-paprykowy z natura... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.