KARNIYARIK - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI I MIĘSEM

KARNIYARIK - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI I MIĘSEM

KARNIYARIK - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI I MIĘSEM

  Jak obiecałam tak robię :) Dzisiaj kolejna odsłona tureckich smaków. Serwujemy całego bakłażana jako jedną porcję, czego nie widać na zdjęciu, gdyż mój był dzielony na 4 porcje w ramach degustacji smaku :) Potrawa bardzo aromatyczna, idealnie nadająca się na przykład na niedzielny obiad. Karnıyarık bakłażan nadziewany warzywami i mięsem SKŁADNIKI:    4 bakłażany 200g mięsa mielonego (najlepiej jagnięcego lub wołowego) 2 duże ząbki czosnku 1 cebula 1 pomidor 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka pieprzu mielo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.