Grillowany kurczak z piekarnika

Grillowany kurczak z piekarnika

Grillowany kurczak z piekarnika

Prosty trick i zwykły pieczony kurczak zmienia się w w grilowanego kurczaka. Pyszne danie jak z grila, które trzeba tylko odpowiednio przyprawić a potem zapiec w sosie barbecue. Czas : 1,2 godz. Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3-4 Marynata z kawy Sos barbecue w Polsce nie jest szczególnie popularny. Jako marynaty używamy raczej zaprawy z piwa, czy mieszanki ziół. Zgrilowane produkty polewamy albo maczamy w keczupie. Amerykanie, którzy wiedza to i owo o grilowaniu bardzo często stosują sos barbecue... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, mięso, kurczak pieczony, mielone, podudzia z kurczaka, grill, kurczak wędzony , mięso mielone, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję