układamy kilka kawałków suszonych pomidorów i płatki czosnku. Oliwę pomidorową łączymy z solą, pieprzem ziarnistym i ziołami prowansalskimi. Na każdej rybie rozsmarowujemy oliwę z przyprawami. Zawijamy folię i grillujemy lub pieczemy w 180stopniach C przez około 20 minut
Pyry na GazMiałam tygodniową przerwę od garów, bo to inni mi dogadzali podczas pobytu w Grandhotelu Tiffi w Iławie, gdzie odbyły się też Mistrzostwa Polski w grillowaniu o Puchar Jana Niezbędnego w Iławie , które muszę się pochwalić wygrałam! Dzisiaj polecam takie tam drobne, przygotowane na szybko, rogaliki orzechowe z cukrem pudrem, na jogurcie, bez jajka, z niewielką ilością masła i mąki pszennej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękażdej strony posmarować pędzelkiem maczanym w marynacie, dodałam również pozostałą paprykę, cebulę, czosnek piekarnik Bosch ustawić na "grill-duża powierzchnia", nagrzać do 230 C, 2 poziom- wstawić blaszkę i grillować około 20 minut, następnie przełączyć na termoobieg na 5 minut - termoobieg odparuje nadmiar płynu i przypiecze na chrupiąco podałam z ziemniakami młodymi i sałatą ze śmietaną - szaszłyki są pyszne, pachną
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę i warzywa i wyszło naprawdę pyszne danie. Polecam - wypróbujcie ten przepis. SKŁADNIKI 4 niewielkie cukinie 150g łososia wędzonego (na zimno) 2 kulki mozzarelli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 duży pomidor
Moje Kuchenne Rewelacjekonkursu, którego nagrodą jest granitowa patelnia grillowa, ufundowana przez firmę Ballarini. Jak zwykle miałam problemy z wybraniem zwycięzcy, więc zwerbowałam rodzinkę do pomocy. W końcu wyłoniliśmy zwycięzki przepis “Grillowany łosoś z salsą z kiwi”, którego autorką jest Gosia. Gratuluję
codojedzeniaDługi weekend w pełni, pogoda piękna, szkoda tylko, że wśród tych wszystkich pozytywnych aspektów istnieje słowo sesja ;/ Większość z Was pewnie grilluje sobie na świeżym powietrzu i karkówka, sądząc po statystykach bloga, często gości na Waszych stołach ;) Mam dziś dla Was prosty i szybki pomysł na pieczoną karkówkę. Obiecuję, że nie napracujecie się przy niej za dużo, a z efektu
Czerwona Porzeczkabędzie kolejny post w pewnym sensie recyklingowy, bo o tym jak zagospodarować pozostałego z obiadu pieczonego kurczaka. Mamy długi weekend, a to oznacza, że wielu z nas piecze i grilluje. Czasem z takiego kurczaka zostają nam na przykład kawałki piersi. Jeśli nie zjemy tego od razu, to najczęściej ląduje w lodówce, a potem przekładane jest z kąta w kąt
Codzienna kuchnia niecodziennaSłoneczna pogoda, jak i weekend sprzyjają grillowaniu :) Większości z Was grill kojarzy się tylko i wyłącznie z mięsem, ja jednak polecam Wam wypróbować wegetariańskie szaszłyki, których smak na pewno przypadnie Wam do gustu-pieczarki w lekko pikantnej, tajskiej marynacie wraz ze słodkim ananasem, który nadaje lekkości i orzeźwienia. Takie szaszłyki mogą być dodatkiem, jak i również mogą stanowić samodzielne
Kraina Miodem PłynącaMięso dopraw do smaku dużą łyżką musztardy i ketchupu z suszonymi pomidorami. Dodaj pokrojoną cebulkę, paprykę i szparagi. Dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Napełnij kapelusze i grilluj ok. 15-20 minut, aż pieczarki będą miękkie a mięso nie będzie puszczać już soku. I pamiętaj #widzimysienagrillu Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytpieprz * łyżka masła Przygotowanie : Łososia kroimy na porcje. Każdy kawałek układamy na folii, dodajemy odrobinę masła, przyprawy, sok z cytryny i posiekany koperek. Związujemy w papiloty i grillujemy przez 15 minut. Podajemy na ciepło z plasterkami cytryny i świeżym koperkiem
Magiczne Życie Martyumieść w woreczku ( w zestawi z pomysłem na). Woreczek zamknij i umieść na tacce aluminiowej na grillu. Kurczaka zamarynuj przez min. 10 minut w przyprawach z kapką oleju. Czas grillowania zależy od rodzaju grilla. Danie będzie gotowe, gdy kurczak będzie złoty a warzywa miękkie. Podawaj na gorąco z ulubionym sosem lub bez. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytdelikatnej chrupkości.Zamiast podsmażać na patelni możemy mięso rozłożyć na blaszce i podpiec w piekarniku na grillu. W między czasie podpiec też placki na Donery.Najlepiej to zrobić to na grillowanej prasie lub w piekarniku tuż pod grillem przewracając w połowie na drugą stronę.Świetnie do tego nadają się też chlebki pita choć to juz nie po turecku. Placek do Dönera
Sztuka gotowania w/g SamiryKebabczeta jest to bułgarska potrawa z grillowanego mięsa mielonego z przyprawami. Mięso jest ukształtowane w podłużne kiełbaski, podobne do hot dogów . Kebabczeta jest bułgarskim odpowiednikiem serbskiej Cevapcici. Z racji tego, że do sezonu grillowego jeszcze daleko, to proponuję dziś wersję domową- smażoną. Składniki: 1 kg mięsa (wieprzowego lub 0,5 kg wołowego + 0,5 kg wieprzowego) 3 łyżki bułki tartej
Tradycyjna Kuchniamasy kulki, a następnie lekko spłaszczamy. Obtaczamy w mące (opcjonalnie) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotleciki z żółtego grochu doskonale smakują w towarzystwie grillowanych warzyw i sosu na bazie jogurtu naturalnego. Smacznego
W kuchni Katieweekendowy poranek, zjedzona na chrupiącej grzance w ogródku lub na tarasie :) i jako dodatek do popołudniowego piwa. Po dodaniu większej ilości jogurtu mamy pyszny dip np. do surowych i grillowanych warzyw. Czas przygotowania: 10 minut + pieczenie warzyw Składniki: 4 średnie bakłażany, 1 główka czosnku, 1 średnia cebula, 6 filecików anchois, kremowy serek lub gęsty jogurt, 2 łyżki kaparów
SzczyptaSmaQ