grillowane - 1500 przepisów (strona:86/100)

Domowe i ziołowe talarki ziemniaczane z piekarnika. Z surowych ziemniaków i prawie bez tłuszczu. 146

popalić talarków, a żeby zdążyły zmięknąć w środku. Kilka minut przed końcem pieczenia oprószamy solą z każdej strony. Będą pasować do każdego rodzaju mięs i ryb - pieczonych, smażonych czy grillowanych. Aromatyczne. Chrupkie z wierzchu, w środku mięciutkie. Zdrowsze niż frytki. Można doprawić wg własnych upodobań... . U nas po raz pierwszy. Z pysznym sandaczem po domowemu do tego. Osobiście polecam

Kuchnia po mojemu
Oszukany bekon - chipsy z szynki drobiowej 159

słona, można ją ciut posolić, ja tylko oprószam białym pieprzem. Na osobnej patelni  smażę jajka , lubię półpłynne .  Można  podać jajka w koszulce.  Wykładam na gorące, grillowane chipsy z szynki. Świetnym dodatkiem jest sałatka z pomidorów.  Tych co lubią domowy smalczyk, zapraszam po przepis (KLIK

Takie tam pichcenie
Sól z czosnkiem niedźwiedzim 93

absolutny bestseller, szczególnie teraz wiosną, idealna do twarożków, rzodkiewek, sałatek i surówek. Już za niedługo świetna do posypania świeżych warzyw, np. pomidorów i ogórków. Idealna do wykorzystania w okresie grillowania. Sól aromatyzowana to super przyprawa, którą w prosty sposób możesz zrobić samodzielnie. Do jej przygotowania potrzebujesz 3 rzeczy: soli kamiennej lub morskiej, blendera i listków czosnku niedźwiedziego. To pierwsze aromatyczne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka do grilla dla nieco bardziej wyrafinowanych gustów 221

połówki. Dodać do sałaty. Całość posypać nasionami chia. Tuż przed podaniem polać octem i olejem w stosunku 1:3. Łatwo i szybko, bo o to chodzi przy przygotowaniach do grillowania

Weekendy w domu i ogrodzie
Tosty z kurczakiem i ze szpinakiem 188

kawałki (takie piórka). Dodajemy do niego szpinak (tylko bez soku, który puścił), posiekany szczypiorek i przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos. Mieszamy. Przygotowujemy tosty do zapieczenia i grillujemy na chrupko. Smacznego! Ps. Przepis pochodzi ze strony przepisy.pl

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Camembert w cieście francuskim. 186

Jeśli lubicie sery ta przekąska na pewno przypadnie Wam do gustu. Miał być camembert grillowany, ale zabrakło czasu(albo goście za szybko przyszli, ha ha), więc dziś postanowiłam wziąć w gości zapiekany  w cieście francuskim z żurawiną, która doskonale pasuje do serów i nie tylko. Zdjęcie z telefonu, wiec nie najlepsze, za to smak niezapomniany! SKŁADNIKI: 1 camembert

Kuchnia Beaty
SCHAB W ZIOŁACH I SAŁATKA Z MOZZARELLĄ! 238

Dzisiejsza propozycja to pyszny obiad, możecie go wykonać dosłownie w max. 20 minut.  Ta propozycja nadaje się również idealnie na zbliżające się święta grillowania, zwane najczęściej majówką ;-). Pyszny kruchy i soczysty schab w ziołach z dodatkiem lawendy, sałatka z mozzarellą i kuskus! Smacznie! SKŁADNIKI: - 2 grube plastry schabu dobrej jakości - mieszanka ziół prowansalskich - lawenda - tymianek - masło, oliwa z oliwek

SMYKWKUCHNI
Vini Torrevento w HOŻA by mondovino 106

kwiatów, egzotycznych owoców, banana, ananasa. W ustach wyraźnie wyczuwalne aromaty owoców egzotycznych, rodzynek oraz suszonych jabłek. Wino doskonałe jako aperitif. Bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z gotowanymi lub grillowanymi rybami, skorupiakami, owocami morza, drobiem lub serami.   Vigna Pedale Castel del Monte DOC –100% Nero di Troia . Wino spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. Winiarze są z niego bardzo

królestwo garów
Tuńczyk z grilla – stek z tuńczyka 122

Steki z tuńczyka grubości około 2,5 cm, sól, pieprz, oliwa Steki z tuńczyka oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Odłożyć na 30 minut. Grillować bezpośrednio na ruszcie pod przykryciem 8 – 10 minut. Taki stek można przyrządzić również w domu. Wystarczy patelnia grillowa.   zastawa

królestwo garów
Trzy Znaki Smaku - warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim w Grucznie 113

swoją ekipą przygotował dla licznie zgromadzonej publiczności:    - kaszankę z konfiturą z suski sechlońskiej ChOG i czerwonej cebuli na puree z selera, - pstrąga z kiełbasą lisiecką ChOG, grillowaną sałata rzymską i kurkami na puree z kalafiora, - antrykot z polskiej wołowiny z redykołką ChNP i borowikami, - jabłko łąckie ChOG duszone w miodzie drahimskim ChOG z ekspresową kruszonką z owsianki. Wszystkie

królestwo garów
Kaszanka / kapusta kiszona / śliwki / miód pitny / miód gryczany 148

niej śliwki. Polać 2 łyżkami miodu pitnego, położyć kaszankę. Na kaszance położyć miód i polać miodem pitnym.  Zawinąć folię w pakiecik, ułożyć na rozgrzanym, do 200 stopni) ruszcie. Grillować 25 minut po przykryciem. zastawa z   * Gwarantowana Tradycyjna Specjalność GTS - „ znak jakości, przyznawany produktom noszącym tradycyjną nazwę, odnoszącą się do jego specyficznego charakteru lub tradycyjnie stosowaną dla tego produktu

królestwo garów
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 133

Starzony w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Aromatyczny, pachnie i smakuje czerwonymi i czarnymi owocami, czekoladą, kokosem i wanilią. Idealny do dań z kuchni meksykańskiej, indyjskiej oraz do grillowanego czerwonego mięsa. Do każdego dania można było śmiało pić Perelada Cava brut Reserva – Hiszpańską klasyczną Cavę stworzoną z winogron : Macabeu (40%), Xarello (30%), Parellada (30%). Bardzo przyjemna. Dzięki starzeniu

królestwo garów
Proste i szybkie przyprawy do steków które przygotujemy sami w domu 144

Najlepsze przyprawy do steków jesteśmy w stanie przygotować sami. A co najważniejsze możemy przygotować ich większe ilości i przechowywać szczelnie zamknięte i używać podczas następnego grillowania. Prosta przyprawa do steków. Składniki: 2 łyżeczki płatków soli morskiej 1 łyżeczka cebuli w proszku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 łyżeczki czosnku w proszku Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, według proporcji powinno wyjść wystarczająco

naRuszcie
Tahini burger! Przekąsisz? 280

kurczaka umyłam, osuszyłam, lekko rozbiłam. W miseczce przygotowałam marynatę z oliwy i wszystkich suszonych i świeżych ziół i przypraw. Marynowałam kurczaka ok. 1h w lodówce. Po tym czasie mięso grillowałam. Bułkę przekroiłam. Ułożyłam sałatę rzymską, plastry pieczarki, kurczaka. Wierzch mięsa posmarowałam hummusem. Sypnęłam sezamem. Przykryłam drugą połówką buły.  Smacznego! Przepis bierze udział w akcji kulinarnej  Jakubiak lokalnie oraz

bastalena
CHIPSY JABŁKOWE 126

Kochani jest pięknie.T.love i Ranne kakao  umilają mi poranek. Wiosna pełną parą, maj tuż tuż  a wraz z nim pikniki, grillowanie. Żyć nie umierać. Dziś wstałam skoro świt i zrobiłam dla Was domowe chipsy do chrupania. Może przy weekendzie będą jakieś eskapady do lasu, to w sam raz będą na przekąskę. W związku

pieprzny smaczek

Proponowane wyszukiwania