grillowane - 1500 przepisów (strona:75/100)

Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami 163

glazurowane w miodzie. Danie jest dość słodkie, więc jeśli nie lubicie takich smaków w połączeniu z mięsem, to polecam zamiast marchewek jakiś bardziej wytrawny dodatek jak np. kalafior lub grillowane pieczarki.   Polędwiczki wieprzowe: 1 większa polędwiczka lub 2 mniejsze ok. 400-500 g 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku pół

Cooking Monster
Ciasteczka z konfiturą z czarnej morwy i z bezą 134

Pogoda sprzyja wszelkiego rodzaju aktywnościom, także tym towarzyskim, jak wspólne grillowanie czy wypady za miasto. A skoro mamy gości, to musi też pojawić się coś słodkiego. Pieczemy więc całą gamę ciast i ciasteczek - marcepanowych ( klik po przepis ), z mahlabem ( klik po przepis ) czy daktylowych ( przepis tutaj ). Tym razem - dla odmiany zrobiliśmy ciasteczka z konfiturą z czarnej morwy, rośliny w Polsce

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z marynowaną cebulką 177

Smaczna i kolorowa sałatka z marynowaną cebulką, pomidorami i papryką. Letnią porą idealnie pasuje do mięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole! 250 gram pomidorów koktajlowych Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Pęczek szczypiorku 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowego Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i osuszamy, cebulkę marynowaną odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy

Bajeczna Kuchnia
Rabarbar, poziomki i beza. I krótki traktach o letnich sukienkach 144

opaliłam ją palnikiem do creme brulee - moim zdaniem wygląda wręcz zjawiskowo. Tarta smakuje wyśmienicie, ale jest też naprawdę sycąca. To taka familijna porcja; idealna na deser po rodzinnym, czerwcowym grillowaniu. Tarta z rabarbarem, poziomkami i bezą włoską Składniki: (na formę do tarty o średnicy 31 cm) ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SZASZŁYKI Z CUKINIĄ I POMIDORAMI 109

najlepiej na całą noc do lodówki. Pieczarki wymyć i pokroić. Cukinię i cebulę pokroić w krążki. Pomidory umyć.  Na patyczki nabijać mięso i warzywa na przemiennie. Przygotowane szaszłyki grillować z każdej strony 5-6 minut. Podawać z MUSZTARDĄ KIELECKĄ GRILLOWĄ. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Gremolata. Włoska posypka do mięs i warzyw 133

Gremolata to klasyczny dodatek do cielęciny, ale doskonale sprawdzi się także przy daniach z drobiu. Królik duszony posypany gremolatą będzie jeszcze smaczniejszy. Gremolaty można użyć także do grillowanych grzybów , warzyw z rusztu czy innych mięs. Jest niezwykle łatwa do zrobienia a doskonale podbija smak potraw nadając im niezwykłego aromatu. Gremolata to niby taka zwykła posypka a jeśli ją zblendować

Smaczna Pyza
Domowa musztarda 118

Sezon grillowy w pełni ! Jak wiadomo do grillowanej karkówki czy kiełbasy my Polacy lubimy dodać musztardę. Dziś zachęcam Was do przygotowania sobie takiej musztardy własnym sumptem. Nie jest to nic skomplikowanego - wystarczy po prostu zmiksować wszystkie składniki - a na pewno będzie hitem imprezy. Pamiętajcie, że musztarda przygotowana z podanych poniżej składników jest dosyć ostra. Domowa musztarda Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Grillowane zielone szparagi z boczkiem 132

Składniki : * pęczek zielonych szparagów * sól * kilka plastrów wędzonego boczku Przygotowanie : Szparagi sparzyć i  troszkę posolić . Zwijać po 4-5 sztuk w plasterek boczku. Można posypać ulubionymi ziołami. Grillować 7-10 minut, aż boczek się zrumieni. Ja podaję z sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
SOUVLAKI Z INDYKA 199

Czas pieczenia zależy od temperatury grilla należy sprawdzić przed spożyciem, aby mięso w całości się upiekło. Oczywiste jest to, że do dopełnieniem takiego posiłku jest pita i tzatziki lub grillowane warzywa. Dobre greckie wino dodatkowo podkreśli walory smakowe. Smacznego ! Artykuł SOUVLAKI Z INDYKA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Sałatka na rukoli (z brokułem, jajkiem i bakaliami) 186

jeżeli nie przepadacie za rukolą - takie zestawienie smaków może zdziałać cuda - zmienicie zdanie już po pierwszym kęsie! Jest idealna na lekką i sytą przekąskę oraz wspaniale nadaje się do grillowanego mięsa. Jeśli nadal nie przekonuje Was orzechowy smak rukoli, dodajcie do sałatki roszponkę bądź sałatę lodową. W każdym bądź razie liście rukoli obfitują w wiele witamin i składników mineralnych, które

Di gotuje
Sałata z kaparami, mozzarellą i pomidorkami 174

octu z winnego i miodu. Polecam sałaty podawać z grzankami np z masłem czosnkowym, wtedy spokojnie możemy podawać je jako samodzielne danie. Sprawdzą się również idealnie jako dodatek do grillowanych mięs. Jeśli jesteś na diecie, to również z chęcią zapoznasz się z taką sałatką. Nie dodawaj tylko miodu do dressingu. Drukuj Sałata z kaparami, mozzarellą i pomidorkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl

Mieszam w Garnku
Żeberka w sosie cebulowym. 219

malutkimi kostkami. Ostatnio właśnie takie wypatrzyłam w sklepie i od razu zakupiłam dość sporą ilość z myślą o grillu. Ale pogoda jak zwykle spłatała nam figla, więc zamiast grillowanych, są żeberka duszone w cebulowym sosie. I powiem szczerze, nie żałuję, żeberka wyszły wyśmienite, mięciutkie, aromatyczne, niebo w gębie :) Polecam :) Składniki - 1 kg żeberek wieprzowych - 2-3 cebule - sól, czosnek mielony

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z grillowanymi szparagami i jajkiem w koszulce 137

drugiego.  Podsmażamy szparagi z każdej strony. Potrzebują dosłownie 10 minut.  W misce lub na talerzu rozkładamy sałatę, układamy na niej podgrzanego wędzonego pstrąga, pokrojone na mniejsze kawałki grillowane szparagi, posypujemy pestkami dyni i sezamem. Na wierzchu układamy jajko w koszulce i podajemy. jajko w koszulce:     2 jajka (po jednym na osobę

bistro mama
Marynata i pyszna pierś kurczaka z grilla 128

Sezon grillowy powoli się zaczyna. Mam dla was smaczną propozycję. Marynatę można przygotować wcześniej, można w niej zamarynować mięso wcześniej, ale można też grillować od razu po połączeniu mięsa z marynatą. Nam smakowało bardzo, i będę powtarzała jeszcze nie raz. ok. 1 kg piersi kurczaka marynata : 100 ml sosu słodko kwaśnego 2 posiekane ząbki

Polska Zupa
Szaszłyki z frytkami z batatów 139

oliwą (najlepiej płaskiego)  - mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190ºC. Blaszkę umieszczamy na środkowej półce i wykładamy papierem do pieczenia. W nagrzanym piekarniku układamy nasze szaszłyki i grillujemy przez 5 min, następnie wkładamy bataty (każdy układamy oddzielnie) i pieczemy wszystko razem na funkcji "grzanie górne" ok. 30 min. (do miękkości batatów) - wszystko zależy od piekarnika

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania