grillowane - 1500 przepisów (strona:69/100)

Bułeczki z masłem czosnkowo-pietruszkowym 147

Pyszne wyszły te bułeczki. Zrobiłam je „na próbę”, a zjedliśmy ich nieprzyzwoitą ilość:) Myślę, że fajnie się też sprawdzą w roli „czekadełka” np podczas dłuższego grillowania;) 400 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli szczypta cukru 250 ml letniego mleka 30 g rozpuszczonego masła Dodatkowo: 70 g rozpuszczonego masła 3 ząbki czosnku

Smaki Na Talerzu
Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla 175

Takie szybkie, mega szybkie danie dziś przedstawiam. Steki z ligawy cielęcej to bardzo delikatne mięso i szybko się grilluje a do nich równie przepyszna chińska kapusta pac choi z wyśmienitym sosem. Całość to pyszny, treściwy obiad. Spróbujcie razem ze mną? Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tortilla z serem korycińskim, kukurydzą, schabem i ziołami 229

nakładamy na sałatę kukurydzę, pocięty w paseczki schab wędzony parzony, wymieszamy ketchup z 18 ziołami Ojca Mateusza. Całość posypujemy startym (używam tarki do sera) serem korycińskim. Składamy tortillę i grillujemy z obu stron. Podajemy. Przed podaniem całość można posypać koperkiem (jeśli lubicie). Smacznego Ten piękny talerzyk, na który podałam moją tortillę możecie kupić w Galerii Cuda Świata – antyki&design

Słodkie okruszki
Klopsy w bułce – z piwem Guinness i warzywami 153

czas mieszając. Sprawdzamy czy nie trzeba sosu dosolić lub popieprzyć. WSZYSTKO RAZEM Wrzucamy upieczone klopsy do gorącego sosu i delikatnie wszystko ze sobą mieszamy. Zasypujemy tartym serem – rozpuści się. Grillujemy bułki, nacinamy je jak łódki – w każdą wkładamy łyżkę sosu i 3 klopsiki. Posypujemy pociętą sałatą lub inną wybraną zieleniną i podajemy od razu. Nie muszę chyba pisać, że najlepiej

Karo in the Kitchen
Wegański bekon z grzybów portobello 178

Wegański bekon z grzybów portobello to po prostu pyszne grillowane grzybki, które dzięki marynacie z wędzonej słodkiej papryki i sosu BBQ smakują “bekonowo” :).   Grzyby portobello to bardziej mięsista odmiana dobrze znanych nam białych pieczarek. Mają one dużo większe od nich kapelusze – ja zwykle kupuję paczkę 400 g składającą się z 3 pieczarek. Im większe świeże grzyby, tym większe

Lamarida.pl
RYBA W MARYNACIE Z WHISKY 181

Rybę umyć , osuszyć , skropić sokiem z limonki , posypać utartą na proszek suszoną kolendrą.  Z whisky , sosu sojowego , miodu i cynamonu zrobić marynatę w misce. Rybę posmarować marynatą i grillować na złoty kolor lub pięć w piekarniku na papierze do pieczenia 15 min.w 220 stopniach.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Hasło tygodnia - kuchnia portugalska. 168

wyjazdu do Lizbony. Albo do Porto. Albo do innej Coimbry czy Leirii (jeśli tylko coś tam lata). Myśli są intensywne i niemal już widzę siebie z rodziną przy talerzu grillowanych sardynek. Lub popijających lokalne wino na wieczorze fado... Marzenia należy spełniać więc niniejszym ogłaszam, że zakładam skarbonkę na wyjazd! ;) A zanim to nastąpi, wypróbujemy z Marzeną kilka tradycyjnych portugalskich przepisów

zadanie-gotowanie
Tarta ziołowo-pomidorowa bez pieczenia 148

włączony wiatrak... Pogody rodem z południowych krajów w ogóle nie sprzyjają mojej egzystencji, chociaż lubię lato. Przy takiej aurze na talerzach królują chłodniki, sałatki, warzywa pod każdą postacią...czasami grillowane mięsiwo, jeśli ktoś ma na nie czas i miejsce do przyrządzenia ;) Do całej gromadki letnich posiłków dorzucam dziś przepyszną tartę ziołową ze świeżymi pomidorami, na którą pomysł podpatrzyłam kiedyś

Kuchnia w Słońcu Skąpana
GRILLOWANY CAMEMBERT Z SOSEM CZEREŚNIOWYM LUB WIŚNIOWYM 163

Uwielbiam ser typu camembert. Nie tylko w sałatkach, często go sobie grilluję ( zimą na patelni grillowej) i podaję z różnymi dodatkami. Z tymi na słodko traktuję jako pyszny deserek. A Wy lubicie camembert? Jak go najczęściej jadacie? W jakiej postaci?  Składniki: 1 serek typu camembert - u mnie CAMEMBERT CLASSIC  la Polle  MLEKOVITA szklanka wiśni lub czereśni łyżka

Z Majeczką w kuchni
Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią 169

seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym

wesoła kuchnia
Crème brûlée 189

potem wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wierzch posypujemy brązowym cukrem, który za pomocą palnika karmelizujemy Równomiernie rozprowadzony cukier można również skarmelizować w piekarniku nastawionym na funkcję grillowania

Bon appetit mon amie
Letnia sałatka 163

słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam. Sos zrobi się gęsty. Roszponkę myję ,osuszam i układam na talerzu. Dodaję pokrojone pomidorki, truskawki obrane z szypułek. Brzoskwinię kroję na cząstki i grilluję na patelni grillowej na odrobinie oleju.Studzę i dodaję do sałatki. Cieciorkę odsączam z zalewy, i dodaję razem z borówkami, i mozzarellą. Sałatkę polewam sosem, posypuję słonecznikiem

wesoła kuchnia
Tortelloni z sosem botwinkowo śmietanowym. 184

znalazłam więc w zupełności ufam producentowi, że po prostu go tam nie ma! A produkty są smaczne, pachnące i mogę szczerze je polecić! Składniki; 25 dag tortelloni z grillowanymi warzywami, serem i oliwą z oliwek Hilcona 200 ml śmietany 30% 2 łyżki masła pół pęczka botwinki razem z burakami 2-3 łyżki pestek dyni sól i pieprz do smaku Przygotowanie

Radość kipiąca uśmiechem.
Kaszanka wegańska 147

czarną fasolę zastąpić czerwoną… chociaż radziłbym raczej pozostać przy czarnej, bo daje ona niesamowitego koloru… koloru kaszanki! A Wy co wybieracie najczęściej na grilla? Czy w ogóle grillujecie? Dajcie koniecznie znać jak Wam podeszła wegańska kaszanka . Artykuł Kaszanka wegańska pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman

Proponowane wyszukiwania